Autorităţile elene afirmă că au indicii serioase că incendiile devastatoare din zona Atenei au fost provocate în mod intenționat

27 Iul 2018

Autorităţile elene afirmă că deţin ”indicii serioase“ asupra faptului că incendiile ce s-au produs, în această săptămână, în zona Atenei şi care s-au soldat cu moartea a cel puţin 85 de persoane au fost provocate în mod intenționat, a declarat ministrul Protecţiei Civile, Nikos Toskas, citat de BBC.

  • Autorităţile elene afirmă că au indicii serioase că incendiile devastatoare din zona Atenei au fost provocate în mod intenționat

"Avem indicii serioase şi semne importante care sugerează că focul are în spate o mână criminală", a declarat Nikos Toskas în timpul unei conferinţe de presă, adăugând că poliţia deţine mărturii în acest sens, fără a oferi alte detalii despre acest subiect.

Reuters a relatat că poliţia elenă a început să investigheze modul în care incendiile au izbucnit în trei locuri diferite, în acelaşi timp.

Incendiile de vegetaţie care au făcut zeci de victime au izbucnit luni şi au lovit mai multe localităţi din regiunea Attica, situată în jurul capitalei Greciei, Atena. Dezastrul s-a soldat cu moartea a cel puţin 85 de oameni, potrivit unui nou bilanţ, şi rănirea a aproximativ 200. Dintre aceştia, 60 sunt încă internaţi în spitale, 11 la terapie intensivă. Alte zeci de persoane sunt date dispărute. 

Una dintre cele mai afectate localităţi este Mati, situată la aproximativ 40 de kilometri de Atena.

De asemenea, ministrul Apărării din Grecia, Panos Kammenos, a declarat că una dintre cauzele incendiilor este construirea ilegală a imobilelor.

Acesta a declarat, potrivit BBC, că oamenii au construit case în zonele împădurite, ceea ce este ilegal şi, drept urmare, căile de evacuare au fost blocate.

"Aceasta este o crimă a trecutului. Coasta Atenei, toate aceste proprietăţi, majoritatea nu au aprobare de construire şi au ocupat coasta”, a afirmat Kammenos.
 

SHARE