Știri neverificate, scrise de proști: Israelul a cerut excluderea Argentinei de la Campionatul Mondial din Rusia

08 Iun 2018

Cu doar câteva zile înainte de startul Cupei Mondiale din Rusia, mai multe site-uri au preluat o informație care a provocat destulă rumoare - Israelul a cerut FIFA excluderea Argentinei de la CM 2018, din cauza ”discriminării religioase”.

  • Știri neverificate, scrise de proști: Israelul a cerut excluderea Argentinei de la Campionatul Mondial din Rusia

Nimic mai neadevărat! Într-adevăr, amânarea meciului amical pe care Argentina ar fi urmat să îl susțină mâine în Israel, a generat reacții vehemente la Tel Aviv, dar nu împotriva federației argentiniene, ci a celei palestiniene.

”Federația privește cu severitate amenințările fizice și brutale, care au întrecut orice măsură, ale președintelui Federației de Fotbal a Palestinei, Jibril Rajoub. Vom trimite astăzi o scrisoare adresată președintelui FIFA, Gianni Infantino, prin care vom solicita pedepsirea celor care au amenințat jucătorii argentinieni și care au provocat amânarea meciului amical”, a informat federația israeliană, citată de Jerusalem Post.

Faptul că argentinienii au acceptat să joace meciul amical la Ierusalim l-a făcut pe preşedintele Federaţiei de Fotbal din Palestina să afirmecă palestinienii ar trebui să dea foc tricourilor şi fotografiilor cu Messi, precum și un protest al arabilor la Buenos Aires.

Speriaţi de aceste reacţii înaintea unui turneu final în care există şi pericolul unor atentate în Rusia, argentinienii au anulat amicalul.

Până la urmă, sportul ar trebui să apropie popoarele și să deschidă calea către înțelegere, nu?

SHARE