Ei da, un general iranian acuză Israelul că-i fură norii pentru a împiedica ploaia

02 Iul 2018

Ideea europarlamentarului Ioan Mircea Pascu, care deunăzi a insinuat că Rusia manipulează clima pentru a avea vreme frumoasă în timpul Campionatului Mondial de fotbal, fapt care a provocat ploile și furtunile din ultima săptămână din România, a făcut deja prozeliți!

  • Ei da, un general iranian acuză Israelul că-i fură norii pentru a împiedica ploaia

Un general iranian acuză Israelul că manipulează norii pentru a împiedica ploaia să cadă în Iran, vorbind public despre un veritabil furt de nori de pe teritoriul ţării sale.

“Schimbarea climatică din Iran este suspectă iar ingerinţa externă este bănuită că a jucat un rol în această schimbare. Centre ştiinţifice din ţară au realizat un studiu despre acest subiect şi rezultatul său confirmă ipoteza.

Israelul şi o altă ţară din regiune au echipe mixte care lucrează pentru ca norii ce ajung pe cerul iranian să devină incapabili să genereze ploaie. În plus, ne confruntăm cu un fenomen de furt de nori şi de zăpadă”, a declarat generalul de brigadă Gholam Reza Jalali, comandantul Apărării pasive iraniene, la un colocviu naţional despre protejarea populaţiei, în contextul în care Iranul se confruntă cu o secetă severă.

Potrivit agenţiei ISNA, generalul iranian a citat un studiu realizat pe durata a patru ani, potrivit căruia, dincolo de altitudinea de 2.200 de metri, toate zonele montane cuprinse între Afganistan şi Marea Mediterană sunt acoperite cu zăpadă, cu excepţia regiunilor din Iran.

Din fericire pentru sănătatea națiunii, generalul Jalali a primit un răspuns ferm din partea lui Ahad Vazife, directorului Agenţiei naţionale de meteorologie din Iran

”Generalul Jalali deţine probabil documente pe această temă despre care eu nu ştiu, însă, pe baza cunoştinţelor meteorologice, nu este posibil ca o ţară ‘să fure’ zăpadă sau nori.

O ţară nu poate să fure nori. Dacă ar fi aşa, atunci nu ar exista Poliţia Apei în Statele Unite (o structură însărcinată cu monitorizarea operaţiunilor de conservare a resurselor hidrologice din California - N.R.), căci americanii ar fura în acest caz norii altor ţări şi nu ar mai fi nevoie de o Poliţie a apei, deci aceasta din urmă ar fi desfiinţată”, a declarat Ahad Vazife.

Potrivit meteorologului, Iranul suferă din cauza unei secete prelungite, fiind vorba despre o tendinţă mondială care se aplică nu doar acestei țăti.

“Formularea unor astfel de întrebări, nu numai că nu rezolvă niciuna dintre problemele noastre, ci ne şi deturnează de la căutările noastre privind găsirea unor soluţii bune”, a adăugat specialistul în meteorologie.

SHARE