Italiancă, condamnată la închisoare după un comentariu despre români - curve fără rușine, elemente urât mirositoare, necivilizate și needucate

16 Mai 2018

O tânără din Italia a primit o condamnare de patru luni de închisoare pentru o jignire adresată poporului român în media de socializare.

  • Italiancă, condamnată la închisoare după un comentariu despre români - curve fără rușine, elemente urât mirositoare, necivilizate și needucate
    Michela Bartolotta

Postarea a fost publicată în urmă cu patru ani de Michela Bartolotta pe contul său de Facebook, reușind să strângă în jur de 60 de aprecieri, relatează Digi24. 

În vârstă de 19 ani la acea vreme, italianca a reușit prin postarea sa să indigneze comunitățile de străini din Padova și a atras și atenția Justiției, fiind acuzată de distribuirea unor idei care incită la ură rasială si etnică.

"Eu și poporul român nu ne vom înțelege bine niciodată, printre curve fără rușine, îngrijitoare în depresie și alte elemente urât mirositoare, necivilizate și needucate. Până la urmă tot vă extermin", este mesajul care i-a adus tinerei o condamnare la închisoare. 

Postarea a fost ulterior ștersă și tânăra, (câștigătoare a mai multor concursuri de frumusețe - Miss Muretto 2012 și Miss Bikini 2015) a încercat să-și justifice reacția spunând că a fost un moment generat de stresul cotidian prin care trece, însă gestul său a fost tardiv.

Nici scuzele afișate pe vitrina magazinului la care lucra, nici evenimentele organizate pentru persoanele de naționalitate română nu au schimbat decizia judecătorului. Tatăl fetei și-a cerut scuze prin intermediul presei locale din Padova și a anunțat că la firma pe care o deține va angaja 10 străini.

Sentința pentru postarea xenofobă a fost dată de Tribunalul din Padova, după patru ani de la începerea procesului, pe baza unei legi din 1993. Și nu se oprește aici, cei care au apreciat postarea riscă la rândul lor penalizări din partea autorităților italiene.

SHARE