Kolinda Grabar-Kitarovici, dezvăluiri. Ce i-a spus lui Putin, sub ploaia torențială de după finala Cupei Mondiale

31 Iul 2018

Într-un interviu acordat publicației rusești Sport Express, preşedintele Croaţiei Kolinda Grabar-Kitarovici, a împărtășit lumii întregi o parte din senzațiile cu care s-a încărcat la Cupa Mondială din această vară, când, deși n-a jucat niciun minut pe teren, a reușit să puncteze extrem de mult la capitolul popularitate.

  • Kolinda Grabar-Kitarovici, dezvăluiri. Ce i-a spus lui Putin, sub ploaia torențială de după finala Cupei Mondiale

Ce le-a declarat Kolinda Grabar-Kitarovici jurnaliștilor ruși?

- ”După finala cu Franţa, am avut sentimente amestecate. Acest Mondial a fost o furtună sentimentală pentru mine. Am fost geloasă pe soţul meu, fiindcă el a văzut Croaţia de la al doilea meci din grupe, cel cu Argentina, chiar din tribune. Eu, în schimb, am ajuns pe stadion, de când a început faza eliminatorie”.

- ”De atunci, am văzut toate meciurile Croaţiei din tribune, mai puţin cel din semifinale. Iar atunci, a trebuit să fiu la o şedinţă NATO. Ce-i drept, Mondialul era urmărit şi la şedinţa respectivă. Acolo, am stabilit cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, să fim în tribune, pe Lujniki, la finală”.

- ”Când am ajuns la Moscova, îmi doream cu ardoare să câştige Croaţia, deşi ştiam că şi calificarea în finală e o mare performanţă. Mai ales că acest Mondial a fost urmărit intens de toată planeta. De aceea, am fost foarte mândră de naţionala Croaţiei şi de selecţionerul Dalici pentru modul în care s-a apropiat de echipa”.

- ”Anul trecut, când am fost la Soci, l-am invitat pe Vladimir Putin în Croaţia. Am repetat această invitaţie, la Moscova, după finală. Aceasta poate fi prima vizită a unui preşedinte rus în Croaţia şi cred că acum e momentul potrivit pentru Vladimir Putin. Îl aşteptăm cu nerăbdare în Croaţia! Croaţii şi-au schimbat viziunea despre Rusia după acest Mondial. Să nu uitaţi acel banner mare pe care scria: Mulţumim, Rusia!”.

- ”La festivitatea de premiere de după finală, nici nu mi-am dat seama ca a plouat torenţial decât în momentul în care ploaia s-a oprit. Aveam părul ud, dar nu conta, fiindcă mă gândeam doar la jucători şi la oamenii din ţara mea”.  

SHARE