Reputat neurolog, explicații despre starea lui Michael Schumacher: Nu mai este de mult în comă. Timpul lucrează împotriva lui

31 Iul 2018

Familia lui Michael Schumacher a oferit publicului foarte puţine informaţii privind starea de sănătate a fostului pilot, după accidentul petrecut la schi, la finalul anului 2013, în care s-a rănit grav la cap.

  • Reputat neurolog, explicații despre starea lui Michael Schumacher: Nu mai este de mult în comă. Timpul lucrează împotriva lui

De atunci, Schumacher se află într-o continuă încercare de a redeveni măcar o parte din persoana care a fost, sub observația unei echipe de neurologi, în prezent la reședința sa din Elveţia.

Prof. dr Steven Laureys, unul dintre liderii cercetării în domeniul neurologiei conștienței și a descifrării stării comatoase, a explicat într-un interviu pentru portalul sudinfo.be care este starea pilotului germanului în acest moment.

Dr. Laureys a declarat că starea lui Michael Schumacher este una extrem de delicată, iar şansele ca fostul pilot să-şi revină, după patru ani şi jumătate de comă, sunt infime.

"Din punct de vedere medical, Michael Schumacher nu mai este de mult în comă. Coma durează câteva zile sau câteva săptămâni. Recuperarea după comă trebuie să fie într-un timp relativ scurt.

Creierul îşi poate reveni chiar şi după un an sau mai mult, dar evoluţia este foarte lentă, iar preţul este o imensă muncă pentru reabilitare. În alte cazuri grave, iar cel al domnului Schumacher este unul grav, creierul este atât de afectat, încât recuperarea intelectuală este puţin probabilă. Timpul lucrează împotriva lui", a precizat neurologul.

SHARE