Când s-a împărți norocul... Un francez a câștigat un milion de euro la loterie, pentru a doua oară în 18 luni

06 Iun 2018

Un francez a reușit să dea peste cap orice calcul de probabilitate, câştigând în două rânduri, în decurs de doar un an și jumătatei, marele premiu de un milion de euro la My Million, o loterie complementară la Euro Millions, informează cotidianul Le Parisien.

  • Când s-a împărți norocul... Un francez a câștigat un milion de euro la loterie, pentru a doua oară în 18 luni

Fericitul câştigător, care a jucat de două ori în acelaşi loc, deţinea combinaţia corectă la tragerile din 11 noiembrie 2016 şi din 18 mai 2018. El joacă întotdeauna aceleaşi numere şi exclusiv la Euro Millions (prin urmare şi la My Million).

Ca să remarcăm împreună cât de mică era probabilitatea producerii acestui eveniment, potrivit calculelor unor matematicieni, francezul avea o şansă din 16 miliarde de a câștiga di nou.

De exemplu, este cel mai probabil să câştigi o singură dată marele premiu la Loto (o şansă din 19 milioane) sau cel de la Euro Millions (o şansă din 140 de milioane).

My Million funcţionează ca o tombolă: un cod format din două litere şi şapte cifre este generat automat de un aparat care apare pe chitanţă când se validează o grilă Euro Millions, explică Le Parisien.

La fiecare tragere a loteriei europene, unul din aceste coduri este tras la sorţi. Persoana care îl deţine câştigă atunci 1 milion de euro.

Euro Million este o loterie care funcţionează în 12 ţări europene în fiecare marţi şi vineri.

SHARE