Cel mai misterios caz de dispariție a unui turist în Bulgaria, de negăsit de patru ani - video

12 Mai 2018

De mai bine de patru ani de zile, cazul turistului german Lars Mittank este încă nerezolvat, nicio pistă din cele cercetate de autoritățile bulgare neaducând dezlegarea misterului dispariției sale, relatează Daily Mail.

  • Cel mai misterios caz de dispariție a unui turist în Bulgaria, de negăsit de patru ani - video

În vara lui 2014, Lars Mittank, un tânăr în vârstă de 28 de ani, se afla în vacanță alături de mai mulți prieteni în stațiunea Golden Sands, din Bulgaria.

În urma unui conflict, Lars s-a luat la bătaie cu patru bărbați, alegându-se cu timpanul spart - o cauză medicală ce l-a împiedicat să se întoarcă acasă alături de prietenii săi, cu avionul.

Deși cei care îl însoțeau s-au oferit să-și anuleze plecareal și să-i rămână alături, tânărul german i-a asigurat că se va descurca de unul singur, că va urma tratamentul cu antibiotice prescris de medic și ca se va întoarce ulterior acasă.

Mittank s-a cazat la un hotel iefin iar de atunci înainte comportamentul său a devenit extrem de bizar.

Mama lui Lars spune că a primit o serie de mesaje extrem de îngrijorătoare de la fiul său, în care i-a spus că este urmărit de patru bărbați care vor să-l jefuiască și să-l omoare, cerându-i să-i blocheze cardul de credit.

”Mi-am zis, Dumnezeule, fiul meu este în pericol. Îi puteam auzi prin telefon bătăile puternice ale inimii”, a declarat mama sa la un post de televiziune german.

Ulterior, într-un alt mesaj, Lars și-a întrebat mama unde sunt antibioticele prescrise de medic, pe care trebuie să le ia.

Camerele de supraveghere l-au surprins pe german trecând de nenumărate ori holul hotelului unde se cazase, privind pe ferestre și ascunzându-se în lift. Ulterior, în jurul orei 1 noaptea, el a părăsit hotelul în grabă, destinația sa nefiind nici acum cunoscută.

În dimineața următoare, Lars s-a dus la aeroportul din Varna pentru a lua un zbor spre casă și i-a trimis un mesaj mamei sale în care i-a spus că va pleca curând.

Înainte de a se îmbarca în avion, germanul trebuia să primească un aviz medical, prin care se certifica faptul că timpanul său poate suporta călătoria.

Medicul care a efectuat consultul medical își amintește că germanul a început să se panicheze la un moment dat, afirmând: ”Nu vreau să mor aici, trebuie să plec”.

A fugit din cabinetul medicului, lăsând în urmă bagajele, în care se aflau actele, portofelul și telefonul său mobil

Camerele de supraveghere ale aeroportului au înregistrat ultimele momente în care germanul a fost văzut în viață. În imagini, Lars apare fugind afară din clădire, spre parcare, pe care o parcurge, după care sare un gard și dispare într-o pădure din apropiere.

Autoritățile nu au reușit să afle ce l-a determinat să fugă subit din aeroport, iar acum, la patru ani de la dispariție, nu se știe încă nimic despre el, în ciuda anchetelor efectuate atât de poliția bulgară, cât și de detectivii angajați de familia sa.

Mittank este cel mai notoriu caz de dispariție prezentat pe Youtube, o comunitate născută în jurul acestui subiect pe platforma video cercetând la rândul ei cazul, fără să ajungă la niciun rezultat.

Nu este foarte clar dacă Mittank a dezvoltat a devenit paranoic în urma consumului de droguri, a medicamentației primite pentru tratarea timpanului, a unei lovituri la cap, din timpul conflictului, o stare de dezordine mentală nediagnosticată anterior sau că cele relatate mamei sale erau adevărate.

Misterul dispariției germanului alimentează teoriile conspiraționiste despre Bulgaria - o țară în care crima organizată face trafic cu organe.

SHARE