Ce căutau de fapt cei 12 copii și antrenorul lor în peștera din Thailanda, unde au rămas blocați

11 Iul 2018

Timp de 17 zile, 12 băieți, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, alături de antrenorul lor de fotbal, au rămas blocați într-o  peșteră inundată din nordul din Thailandei, stârnind emoții la nivelul întregii planete.

  • Ce căutau de fapt cei 12 copii și antrenorul lor în peștera din Thailanda, unde au rămas blocați

Totuși, care a fost motivul pentru care acest grup se afla în peșteră, în momentul în care galeriile au fost inundate, în urma ploilor musonice, tăindu-le orice cale de revenire la suprafață.

Antrenorul, alături de elevii săi, au pătruns în peșteră în 23 iunie. Au mers pe culoarele întortocheate și înguste ale cavernei mai bine de patru kilometri, pentru a îndeplini un ritual de inițiere în cadrul căruia cei 12 băieți și-au scris numele pe peretele grotei. 

În ciuda faptului că i-a pus în pericol pe cei 12 băieți, este puțin probabil ca antrenorul să fie cercetat penal, au declarat avocați din Thailanda contactați de Business Insider.

În aceasta țară asiatică, legea ia în considerare și intenția reală persoanei acuzate, iar. în acest caz, antrenorul, fost călugăr, chiar nu a dorit să facă rău copiilor.

În plus, este puțin probabil ca părinții să depună plângere pe numele bărbatului, pe care îl apreciază, mai ales după ce au aflat că și-a cedat mâncarea copiilor și i-a învățat să mediteze, ajutându-i astfel să-și păstreze calmul.

SHARE