Momentul în care militarul nord-coreean a fost împușcat în timp ce încerca să fugă în Coreea de Sud - video

22 Noi 2017

Din imaginile suprinse de camerele de supraveghere, instalate la graniţa dintre cele două Corei, grănicerii nord-coreeni au fost foarte aproape de militarul care a dezertat în momentul în care au deschis focul asupra acestuia pentru a-l împiedica să treacă graniţa.

  • Momentul în care militarul nord-coreean a fost împușcat în timp ce încerca să fugă în Coreea de Sud - video

Comandamentul ONU a publicat miercuri imagini video cu militarul rănit, în tomp ce era urmărit de grănicerii nord-coreeni, informează Reuters.

Soldatul care a dezertat, ale cărui grad şi identitate nu au fost dezvăluite, a fost rănit grav, fiind lovit de cinci sau şase ori în grindina de gloanţe, în timp a evadat peste graniţă pe 13 noiembrie. El a fost transportat de un elicopter militar american într-un spital din Suwon, la sud de Seul.

Medicii au anunţat miercuri că şi-a recăpătat conştienţa, suportând două operaţii de extragere a gloanţelor, iar respiraţia lui era stabilă şi neasistată.

Un oficial de la Comandamentul ONU a declarat că autorităţile din Coreea de Nord au fost informate miercuri că au încălcat acordul de armistiţiu din 1953, care a marcat încetarea ostilităţilor în războiul coreean.

”Constatările principale ale echipei de investigare specială sunt că statul nord-corean a încălcat acordul de armistiţiu în momentul în care militarii au deschis focul“, a declarat Chad Carroll, directorul Afacerilor Publice din cadrul Comandamentului ONU.

SHARE