Nu serviți nici țigani, nici români! – directivă pentru angajații unui fast food spaniol

13 Sep 2017

Angajatul unui restaurant fast-food din nordul Spaniei a publicat pe internet fotografia unei directive interne prin care angajaților li se recomandă să nu-i servească pe români și țigani. 

  • Nu serviți nici țigani, nici români! – directivă pentru angajații unui fast food spaniol

Imaginea care surprinde această directivă a fost publicată pe 4 septembrie pe platforma online forocoches.com unde a provocat reacții din partea utilizatorilor, care au umplut mai mult de nouă pagini de comentarii, după care thread-ul a fost dezactivat.

Informația a fost preluată de vozpopuli.com, care specifică faptul că biletul era lipit pe un dulap din vestiarul angajaților restaurantului.

Conform sursei citate, conducerea motivează această interdicție din cauza mai multor tentative de înșelăciune încercate de români și țigani.

Angajaților le este explicată metoda prin care pot fi înșelați - clienții încercând să plătească serviciile, mai ieftine, cu o bancnotă cu o valoare mare. 

În acest moment înșelătorul are două căi prin care poate acționa, fie bancnota este falsă, și clientul este mulțumit cu restul primit, fie, în cazul în care folosește o bancnotă reală, spune că a găsit una de valoare mai mică, cerând să-i fie returnată cea cu care a plătit inițial, dar nu mai returnează restul primit inițial.

Legile din Spania sancționează astfel de discriminări pe criterii etnice și rasiale, iar Federația Asociațiilor Românești din Europa (FADERE) a anunțat că a depus o plângere în justiție împotriva lanțului de restaurante fast-food.


 

SHARE