O mamă, cretină, cere interzicerea Frumoasei din Pădurea Adormită pentru că prințesa e sărutată fără voia ei!

24 Noi 2017

După cum spunea, cu geniu, Umberto Eco, internetul ne oferă prilejul de-a observa cu adevărat că trăim într-o lume în care sunt mult mai mulți nebuni decât am fi anticipat vreodată, pentru că ei și-au găsit mediul în care se exprime liber și fără constrângeri.

  • O mamă, cretină, cere interzicerea Frumoasei din Pădurea Adormită pentru că prințesa e sărutată fără voia ei!

O britanică, mama unui băiețel în vârstă de șase anișori, nevinovat, a cerut școlii la care acesta învață să elimine din programă povestea ”Frumoasa din Pădurea Adormită”.

Motivele sunt aberante și țin de barierele pe care unele minți le-au ridicat împotriva libertății de gândire, cu o încrâncenare mai mare decât se porniseră comuniștii împotriva a tot ceea ce nu le convenea - conduita nediscriminării.

Mama consideră că povestea lui Charles Perrault promovează în rândul copiilor un mesaj sexual total nepotrivit - acela că este acceptabil ca o femeie să fie sărutată de un bărbat în timp ce doarme - fără a avea consimțământul său.

 

”Cred că marea problemă în ”Frumoasa din Pădurea Adormită” este comportamentul sexual și consimțământul. Mai este această poveste relevantă, potrivită societății în care trăim? Ar fi binevenită o dezbatere în care să discutăm mesajul pe care îl transmite această poveste celor mici, în contextul campaniei #metoo, pentru că toate aceste lucruri mici, construiesc un ansamblu care face diferența”, a declarat mama jurnaliștilor britanici.

 Ea spune că mai are destule probleme și cu alte povești, dar că ”Frumoasa din Pădurea Adormită” e cea mai presantă. Probabil că nu și-a adus aminte de ”Albă ca zăpada”, unde iar e vorba de un sărut fără consimțământ!

SHARE