Oficial din ministerul de Externe rus: Ce se întâmplă în România este o amenințare directă pentru noi

11 Oct 2017

Un oficial din cadrul ministerului rus de Externe susţine că amplasarea sistemului american antirachetă în România încalcă Acordul Forţelor Nucleare Intermediare şi reprezintă o ameninţare la adresa securităţii Rusiei.

  • Oficial din ministerul de Externe rus: Ce se întâmplă în România este o amenințare directă pentru noi

Declaraţia a fost făcută de şeful departamentului pentru America de Nord din ministerul rus de Externe, Georgi Borisenko, într-un interviu acordat agenţiei Sputnik.

"Statele Unite au acuzat Rusia de aproximativ patru ani, dar nu au arătat nicio dovadă reală că încălcăm ceva, doar câteva imagini din Google Earth, care ar fi reprezentat câteva presupuse sisteme de lansare aflate la sol. Dar totul este foarte neclar, inclusiv de ce aceste sisteme ar trebui să acţioneze la o distanţă care încalcă Acordul Forţelor Nucleare Intermediare.

Americanii înşişi au desfăşurat lansatoare la baza de apărare antirachetă din România, iar la anul vor desfăşura şi în Polonia lansatoare ... a căror plasare la sol este interzisă de Acord. Ele pot fi instalate doar pe nave. Considerăm ceea ce se întâmplă drept o încălcare a Acordului Forţelor Nucleare Intermediare şi o ameninţare directă pentru noi", a spus Borisenko.

SHARE