Pacientă cu probleme psihice, abandonată, într-o stație de autobuz, de angajați ai spitalului - video

13 Ian 2018

Anchetă după ce angajații unui spital pur și simplu au alungat o pacientă, în stradă, la minus 1 grad Celsius. Tânăra de 22 de ani suferă de probleme psihice, nu poate comunica şi doar norocul a făcut ca un trecător să vadă chiar momentul în care a fost abandonată chiar de agenţii de pază de la clinică din Baltimore, într-o staţie de autobuz şi să cheme ajutoare.

  • Pacientă cu probleme psihice, abandonată, într-o stație de autobuz, de angajați ai spitalului - video

Tânăra de 22 de ani care suferă de grave probleme mintale a fost scoasă afară din spital cu un cărucior cu rotile de patru agenţi de pază şi lăsată într-o staţie de autobuz. Era îmbrăcată doar cu un halat şi şosete.

”Este dezgustător, au lăsat-o nesupravegheată într-o staţie de autobuz, pe jumătate dezbrăcată”, spune Imamu Baraka, cel care a sărit în ajutorul tinerei bolnave.

Bărbatul a chemat ambulanț care, culmea, a transportat-o pe femeie la același spital care o aruncase în stradă. Conducerea unităţii medicale a declanşat o anchetă şi şi-a cerut scuze public pentru incident.

”Împărtăşesc şocul şi furia comunităţii cu privire la cele întâmplate. Am greşit şi această greşeală arată lipsa de umanitate şi compasiune”, afirmă Mohan Suntha, director al Spitalul Universitar Maryland .

Un studiu publicat în 2016 arată că în ultimii 13 ani, 192 de pacienţi au fost daţi afară din spitale şi abandonaţi în stradă. Clinicile în cauză au plătit despăgubiri de peste 6 milioane de dolari.

SHARE