Papa Francisc le cere polițiștilor să fie milostivi cu șoferii

21 Noi 2017

Papa Francisc le cere polițiștilor să fie milostivi cu șoferii care încalcă regulile de circulație, amintindu-le că mila mila nu este în niciun caz un semn al slăbiciunii, scrie BBC News.

  • Papa Francisc le cere polițiștilor să fie milostivi cu șoferii

Dacă ați încălcat vreo regulă a codului rutier, și polițistul nu vă privește cu ochi buni, de acum înainte îl puteți invoca pe Papa Francis, în încercarea de a-l îndupleca pe omul legii.

La o întâlnire cu poliția rutieră din Italia, Papa Francis i-a îndemnat pe polițiști să arate milă față de cei care încalcă regulile rutiere.

”Mila nu este un semn de slăbiciune și nici nu necesită nici renunțarea la folosirea forței”, a spus Suveranul Pontif adăugând că polițiștii ar trebui să încerce să înțeleagă motivele pentru care o persoană a comis o infracțiune înainte de a aplica o sancțiune.

Papa Francisc mai discutat cu polițiștii și despre înrăutățiea situației de pe drumurile publice - ”din ce în ce mai complexă și mai tumultoasă”, în perspectiva sa.

El a afirmat că un stil de viață tot mai agitat și bazat pe competitivitate a făcut ca unii șoferi să-i vadă pe alți participanți în trafic drept ”obstacole sau adversari care trebuie depășiți, transformând astfel străzile în piste de Formula 1”.

Papa, care este șeful Bisericii Romano-Catolice din 2013, i-a criticat de asemenea oamenii care își folosesc telefoanele mobile în timp ce conduc.

”Trebuie să ținem cont de sentimentul limitat de responsabilitate al multor șoferi, care de multe ori nu par să-și dea seama de consecințele grave ale distragerii lor”, a spus el.

SHARE