Un deputat australian și-a cerut în căsătorie, în lacrimi, partenerul în plină dezbatere în Parlament - video

04 Dec 2017

Un parlamentar australian, membru al Partidului Conservator, aflat la putere, i-a cerut partenerului său să se căsătorească, imediat după transmiterea către Camera Reprezentanţilor a unui proiect de lege care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex, relatează AFP.

  • Un deputat australian și-a cerut în căsătorie, în lacrimi, partenerul în plină dezbatere în Parlament - video

Potrivit presei australiene, Tim Wilson, logodit cu Ryan Bolger de nouă ani - abia şi-a reţinut lacrimile atunci când i-a mulţumit prietenului său că a suportat atât de mult timp dezbateri pe tema mariajului gay.

”În primul meu discurs, am definit relaţia noastră prin inelul pe care-l purtăm la mâna stângă. Atunci nu mai rămâne decât un lucru de făcut: Ryan Patrick Bolger, vrei să te căsătoreşti cu mine?”, i-a declarat Wilson, de la tribuna parlamentului, partenerului său.

Bolger, care se afla în galeria destinată celor care vor să urmărească dezbaterile parlamentare, a răspuns ”da” în aplauzele asistenţei.

”A fost un «da», un «da» deschis şi puternic”, a declarat preşedintele Camerei Rob Mitchell.

După mai bine de zece ani de dezbateri, australienii au spus ”da” în proporţie de 62% căsătoriei între persoane de acelaşi sex, în cadrul unui vot consultativ.

Proiectul de lege urmează să fie aprobat fără dificultate de Camera inferioară a Parlamentului înainte de Crăciun, după ce a fost adoptat săptămâna trecută de Senat cu o largă majoritate.

SHARE