Pentagonul: Doar o invazie terestră poate distruge programul nuclear al Coreei de Nord

06 Noi 2017

Un oficial din structura superioară a Pentagonului a declarat că singura cale pentru stoparea programului nuclear al Coreei de Nord este o invazie terestră, relatează The Guardian.

  • Pentagonul: Doar o invazie terestră poate distruge programul nuclear al Coreei de Nord

Statele Unite evaluează capacitatea regimului de la Phenian de a lovi cu rachete balistice zone populate din Coreea de Sud, în condițiile în care capitala, Seul, cu o populație de peste 25 de milioane de locuitori, se află la mai puțin de 60 de kilometri de zona demilitarizată dintre cele două țări.

Trump a amenințat în repetate rânduri că „va distruge Coreea de Nord” și a contracarat orice eforturi ale secretarului de stat Tillerson pentru găsirea unei soluții diplomatice. De asemenea, el a declarat că ar fi dispus să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

”Nimeni, niciun dictator, niciun regim nu ar trebui să subestimeze puterea de intervenție a Statelor Unite”, a declarat Donald Trump, aflat într-un turneu diplomatic în Asia, în fața unui public format în mare parte din militari, la baza aeriană Yokota, de lângă Tokyo.

Trump va vizita cinci țări din Asia, urmând ca după Japonia să meargă și în Coreea de Sud, Filipine, China și Vietnam.

 

SHARE