Pilot rus, doborât în Afganistan, găsit în viață după 30 de ani. Militarul își va vedea fata născută cu câteva luni înainte de dispariția sa

03 Iun 2018

Un pilot rus care a fost dat dispărut în urmă cu 30 de ani, după ce avionul său a fost doborât în timpul unui raid aerian sovietic deasupra Afganistanului, a fost găsit în viață, informează The Guardian, citând liderul unui grup de veterani ruși.

  • Pilot rus, doborât în Afganistan, găsit în viață după 30 de ani. Militarul își va vedea fata născută cu câteva luni înainte de dispariția sa

”Este în viaţă. Este ceva nemaipomenit. Acum are nevoie de ajutor”, a declarat șeful Uniunii Veteranilor Parașutiști din Rusia, Valery Vostrotin.

El a sugerat că militarul se află într-o tabără de prizoneri de război din Pakistan și că dorește să se întoarcă acasă.

Bărbatul, acum în jur de 60 de ani, își va revedea mama, sora și fiica, de 31 de ani, născută doar cu câteva luni înainte de dispariția sa.

Vostrotin nu a făcut publică identitatea pilotului, din motive de confidențialitate, dar media crede că este vorba de Serghei Pantelyuk, originar din regiunea Rostov, care a fost declarat dispărut în misiune acum 30 de ani, după ce avionul său a decolat de la baza aeriană Bagram, la nord de Kabul, acum ocupată de forțele americane.

RIA Novosti raportează că în timpul invervenției URSS în Afganistan, între 1979 și 1989, au fost doborâte 125 de avioane. În momentul retragerii trupelor sovietice, 300 de soldați se aflau pe lista celor dispăruți în misiune, dintre aceștia, 30 au fost găsiți și s-au reîntors la casele lor.

SHARE