Politician italian: Căcații aștia de români să fie azvârliți în șuturi peste graniță!

06 Noi 2017

Un alt episod în care românii din Italia sunt jigniți de către un politician din Peninsulă! 

  • Politician italian: Căcații aștia de români să fie azvârliți în șuturi peste graniță!
    Utente

Giovanni Ardita, consilier local la primăria oraşului Ladispoli, din partea partidului Fratelli D'Italia - Alleanza Nazionale, o formaţiune politică profund naţionalistă, a lansat pe contul său de Facebook, ca un comentariu despre un furt din locuință din Ladispoli, un mesaj extrem de jignitor la adresa comunității românești.

Deşi autorii furtului sunt încă necunoscuţi, politicianul italian a concluzionat cu de la sine putere că aceștia ar fi români.

"Pe căcaţii ăştia de hoţi români nu-i oprește nici faptul că locuința e a unei femei surdo-mute, nici că în casa aceea tocmai murise un băiat.  Autorităţile trebuie să îi ducă în şuturi până la graniţă şi să îi trimită înapoi în ţara lor, fără drept de întoarcere. Gata cu gunoaiele astea de ţigani români!", a fost mesajul postat de consilierul italian, sâmbătă, pe pagina lui de Facebook.

El a continuat într-un comentariu atașat postării: " ...gata cu toleranţa asta prefăcută de acceptare pe toţi cei care vin în ţara noastră să facă ce şi cum vor, sunt aroganţi şi convinşi că nu vor fi pedepsiţi niciodată cum se cuvine pentru faptele lor. Dar oamenii nu mai suportă".

După ce opinia publică a fost revoltată de modul grosolan de adresare și de faptul că generaliza întreaga comunitate românească, Ardita a șters postarea și a publicat una nouă în care își cerea scuze, dar într-o formă la fel de grobiană.

"Gata cu toleranţa în ce priveşte ţiganii români. Îmi cer scuze de la comunitatea românească pentru că am generalizat, există români muncitori, cinstiţi şi responsabili, dar nu-mi retrag cuvintele în ce priveşte hoţii care intră în casele oamenilor neajutoraţi, sunt nişte gunoaie umane şi nu merită respect".

În apărarea comunității românești a luat poziție Patrizio Falasca, consilier local din partea aceleiași formațiuni politice ca și Giovani Ardita.

”Și un copil de doi ani ar înțelege că declarația consilierului Ardita este o răbufnire personală, o furie de moment, nu trebuie generalizat și nu reprezintă o idee generală ci una pur personală. A greșit folosind tonul și cuvintele respective, personal am doar vorbe de considerație și respect pentru comunitatea românească din Ladispoli, care este pe deplin integrată în societatea noastră.

La nivel personal lucrez de ani de zile cu oameni de diverse naționalități: români, ucraini, bulgari, albanezi, senegalezi, toți sunt muncitori deosebiți, responsabili și onești. Îmi pare rău de afirmațiile aruncate asupra românilor de către consilierul Ardita, cer înțelegere din partea lor pentru impulsivitatea într-un moment de furie pe care l-a avut acesta.

Din poziția mea de consilier la primăria orașului Ladispoli, îmi declar solidaritatea cu toți românii din comunitatea noastră care trăiesc aici, care muncesc și fac cinste poporului român prin comportamentul lor”, a scris Falasca.

SHARE