"Maniacul din Angarsk". Poliţist condamnat pentru uciderea a 22 de femei, anchetat pentru încă 59 de crime

10 Ian 2018

Un fost poliţist rus ar putea fi considerat cel mai mare ucigaş în serie din istoria recentă a Rusiei, relatează AFP.

  • "Maniacul din Angarsk". Poliţist condamnat pentru uciderea a 22 de femei, anchetat pentru încă 59 de crime

În vârstă de 53 de ani, Mihail Popkov ispăşeşte o pedeapsă de închisoare pe viaţă pentru că a violat şi ucis 22 de femei în oraşul Angarsk.

Un nou proces, a cărui primă audiere a avut loc miercuri cu uşile închise, urmează să stabilească dacă el este vinovat de alte 59 de crime.

Supranumit "Maniacul din Angarsk", poliţistul îşi alegea ca victime femei în stare de ebrietate sau care duceau un mod de viaţă pe care el în considera "imoral" şi le omora cu toporul sau cu ciocanul.

Popkov profita de încrederea pe care victimele o căpătau văzând maşina poliţiei. Cadavrele femeilor ucise - prostituate, dar şi soţii şi mame - erau abandonate în pădure, în cimitire sau la margini de drum.

Două femei au reuşit să supravieţuiască atacurilor lui Mihail Popkov, fiind grav rănite.

Anchetatorii l-au identificat pe autor în 2012, după ce au făcut teste ADN la locuitori care deţineau o maşină ce corespundea cu urmele de cauciuc lăsate la locurile crimelor.

"Avem de-a face cu un maniac. E vorba de o dorinţă necontrolată de a comite crime", a diagnosticat anchetatorul Evgheni Karcevski, citat de postul de televiziune Meduza. El a precizat totuşi că asasinul este considerat responsabil de crimele sale.

Dacă va fi găsit vinovat de aceste 81 de crime, care au avut loc între 1992 şi 2010, Mihail Popkov va depăşi tristul record al altor doi criminali în serie din Rusia, Andrei Chikatilo, executat în 1994 pentru uciderea a 53 de adolescenţi şi copii, şi Alexander Piciuşkin, condamnat în 2007 la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 48 de persoane.

SHARE