Povestea ”școlăriței ISIS”, o adolescentă germană care a fugit de acasă pentru a se mărita cu terorist - video

02 Ian 2018

Linda Wenzel este o adolescentă în vârstă de 16 ani. Nu, nu visează să devină vedetă, model sau cântăreață, a luat viața în piept de mult prea devreme pentru a mai copilări cu gânduri de aceste fel. Linda este văduva unui luptător al Statului Islamic și în pericol să fie condamnată la moarte, dacă autoritățile irakiene vor găsi dovezi care să incrimineze activitatea sa teroristă.

  • Povestea ”școlăriței ISIS”, o adolescentă germană care a fugit de acasă pentru a se mărita cu terorist - video

Linda Wenzel a fost capturată de forțele irakiene în luna iunie a acestui an, în momentul recâștigării orașului Mosul de sub ocupația jihadiștilor. Este arestată și interogată de autorități, care doresc să stabilească gradul său de implicare în lupta teroristă.

Linda a declarat anchetatorilor că totul a început din cauza neînțelegerilor pe care le avea cu părinții săi. Apoi a întâlnit pe internet o tânără din Iordania, Fatima, care reușit să îndepărteze incertitudinile vârstei și să-i ofere un țel în viață, convingând-o să se convertească la Islam.

Fatima a introdus-o pe Linda în grupurile jihadiste existente în rețelele de socializare. Acolo s-a îndrăgostit, fără speranță, de Mohamed, sau Abu Usama al-Shishani, un jihadist luptător al Statului Islamic.

Mohamed i-a promis că o ia de soție și i-a oferit toate detaliile pentru a ajunge la el, fără să aibă nevoie de documente oficiale. În momentul în care a ajuns în Turcia, a aflat că hărăzitul soț plecase să lupte în Siria, dar că își va respecta cuvântul dat și o va lua de nevastă.

”Ne-am căsătorit la telefon”, a mărturisit Linda. Apoi s-au întâlnit și au trecut frontiera turco-siriană alături de un grup de ceceni și au ajuns în Mosul.

Wenzel spune că soțul său a fost ucis în luptă la trei luni după ce au ajuns în Mosul. A cerut să-i fie permis să se întoarcă în Germania, dar autoritățile jihadiste au refuzat-o, oferindu-i în schimb o indemnizația de 200 de dolari, acordată văduvelor islamiștilor.

În timpul anchetei, Linda a negat orice implicare în luptă, declarând că soțul său nu i-a povestit nimic din activitatea sa în Statul Islamic și că majoritatea timpului era plecat în misiuni, ea fiind mai mult o menajeră a casei în care locuia.

”Atunci când forțele irakiene s-au apropiat de Mosul, ne-am adunat într-unul din spitalele orașului. După ce luptele s-au intensificat, nu mai rămăsese niciun soldat care să ne protejeze, a trebuit să căutăm singure un mod de a trece prin încercuirea irakienilor, și, în ciuda încleștării armate, am reușit să trecem de linia frontului”, a declarat Linda Wenzel.

Linda știe adevărul, în momentul de față ea doar caută cu disperare o soluție care să o scoată de sub amenințarea pedepsei cu moartea, aplicată în Irak și minorilor despre care există dovezi că au ajutat în luptă jihadiștii Statului Islamic.

În momentul în care a fost capturată de către forțele irakiene, s-a crezut că este o tânără Yazidi, răpită de teroriști, din cauza faptului că nu vorbea arabă.

Un ofițer de contra-informații irakian a declarat jurnaliștilor britanici că Linda a luptat ca lunetist pentru Statul Islamic.

”Am găsit-o cu o armă în mână, lângă soțul său, de origine cecenă, care era mort, împușcat în timpul luptei. Atunci ne-a spus că a omorât la rândul ei mai mulți dintre soldații noștri”, a declarat ofițerul irakian.

Scolarita ISIS, adolescenta germana care a fugit de acasa pentru a se marita cu un terorist

SHARE