Momentul în care premierul olandez a râs de ce spunea Trump, în fața reporterilor - video

04 Iul 2018

Măcar din cauza protocolului, pentru a ascunde faptul că dialogul avut a avut destule puncte în dezacord, liderii de stat au evitat să contrazică declarațiile lui Donald Trump, în timpul conferințelor de presă pe care le-au susținut împreună. Nu este cazul prim-ministrului olandez Mark Rutte, însă, informează washingtonpost.com.

  • Momentul în care premierul olandez a râs de ce spunea Trump, în fața reporterilor - video

Rutte, un politician liberal, cunoscut pentru faptul că nu își menajează partenerii de dialog politic, fiind foarte direct, a devenit  popularpentru un gest plin de normalitate, până la urmă. Premierul olandez a curățat singur podeaua pe care vărsase din greșeală cafea.

Mark Rutte și Donald Trump s-au întâlnit luni, la Casa Albă, pentru a discuta despre tensiunile tot mai mari dintre SUA și UE pe tema taxelor vamale.

În timpul unei conferințe de presă de cinci minute susținute la Casa Albă, Rutte a vorbit mult mai puțin decât Trump, însă, atunci când a luat cuvântul i-a râs practic în față președintelui american și s-a făcut auzit.

În discursul său, Trump a sugerat faptul că în urma dialogului s-a ajuns la concluzii ”pozitive” chiar dacă disputa taxelor a rămas nerezolvată.

”Suntem foarte aproape de a stabili o serie de tratate economice corecte cu UE. Nu vreau să spun juste, ci corecte, tratate corecte pentru plătitorii noștri de taxe, muncitori și fermieri. O mulțime de lucruri bune urmează să se întâmple, ne vom întâlni în scurt timp cu reprezentanții Uniunii Europene și sperăm că vor găsi o soluție. Și dacă nu o vor găsi va fi un lucru pozitiv, pentru ne vom gândi la toate mașinile care circulă pe aici...”

Rutte l-a întrerupt pe Trump, ridicând din sprâncene, râzând și spunând simplu: ”Nu! Nu va fi pozitiv! Trebuie să ajungem la un acord”.

SHARE