Primarul spaniol care sugera că românii ar trebui împuşcaţi spune că era de fapt o ironie - video

13 Ian 2018

Săptămâna trecută, un accident rutier în localitatea Pedrera, în care au fost implicaţi mai mulţi români, care au lovit în mod repetat celălalt autoturism şi l-au agresat pe şofer, a declanșat un protest al spaniolilor, în fața Primăriei, care și-au manifestat nemulțumirea față de străini.

  • Primarul spaniol care sugera că românii ar trebui împuşcaţi spune că era de fapt o ironie - video

”Cine încalcă legea, trebuie să vadă cum se aplică legea.Ce, parcă mie nu-mi place să văd oameni împuşcaţi? Mi-ar plăcea!”, a declarat în fața manifestanților primarul localității, Antonio Nogales.

Declaraţia sa, nesăbuită, a provocat un val de indignare şi cereri de demisie, chiar în rândul opiniei publice spaniole.

Pentru politicieni, primarul n-ar trebui să mai stea nicio zi în funcţie după o asemenea ieşire publică. ”E o declaraţie care încalcă principiile democratice, care nu poate fi tolerată”, a declarat Verónica Pérez, reprezentantă a opoziţiei.

”Părea o instigare. Dar nu e aşa. Regret ce am spus, pentru că nu a fost într-un moment bun. Nu a fost bine și, chiar dacă am fost ironic, în acel caz atât de delicat nu trebuia folosită ironia. În niciun moment nu am crezut aceste lucruri, doar am încercat să aduc o notă ironică în faţa mulțimii adunate acolo... Pentru că asta spunea mulțimea: "Îi împușcăm, îi agățăm, îi dăm afară, îi omorâm", a spus cineva”, încearcă să se apere în fața criticilor, primarul Antonio Nogales.

SHARE