Love story! Prinţesa Ayako a Japoniei renunţă la statutul regal pentru a se mărita cu bărbatul pe care îl iubeşte

26 Iun 2018

Reprezentanţii oficiali ai casei imperiale au anunţat că prinţesa Ayako, a treia şi cea mai tânără fiică a răposatului Prinţ Takamodo, văr al împăratului Akihito, se va căsători cu Kei Moriya, în vârstă de 32 de ani, angajat al firmei de transport naval NYK Line. 

  • Love story! Prinţesa Ayako a Japoniei renunţă la statutul regal pentru a se mărita cu bărbatul pe care îl iubeşte

Cei doi s-au întâlnit în urmă cu un an şi se vor logodi pe 12 august, nunta urmând să aibă loc la Tokyo, pe 29 octombrie. 

Pentru că își va ascultă inima, și nu rațiunea, potrivit legii imperiale japoneze, Prinţesa Ayako va trebui să renunţe la rangul său odată ce va schimba jurămintele cu Kei Moriya.

Totuși, nu totul e chiar cenușiu, în urma gestului său de renunțare la titlul nobiliar, prințesa va primi o rentă de aproape un milion de dolari. 

Prinţesa Ayako devine a doua membră a familiei imperiale a Japoniei care anunţă că se va căsători cu un bărbat care nu este de viţă nobilă, ceea ce o va face să renunţe la statutul ei regal.

În luna mai 2017, a doua sa verişoară şi cel mai mare copil al împăratului, prinţesa Mako, a anunţat că se căsătoreşte cu Kei Komoro. Cuplul a amânat căsătoria pentru februarie anul acesta, considerând că nu sunt încă pregătiţi pentru acest pas. 

Dacă prinţesele Mako şi Ayako se căsătoresc amândouă cu oameni obişnuiţi, numărul membrilor familiei imperiale va scădea la 17, ceea ce, afirmă presa niponă, va spori responsabilităţile celor rămaşi. 

SHARE