Raikkonen, fără suflet: Reacția pilotul de la Ferrari după ce a călcat un mecanic şi i-a rupt piciorul - video

10 Apr 2018

Un incident petrecut în timpul Marelui Premiu de Formula Unu al Bahrain-ului a dezvăluit publicului caracterul nu foarte empatic față de suferințele altora al unuia dintre cei mai apreciați piloți din ultimul deceniu - finlandezul Kimi Raikkonen.

  • Raikkonen, fără suflet: Reacția pilotul de la Ferrari după ce a călcat un mecanic şi i-a rupt piciorul - video

Kimi Raikkonen are un titlu mondial de Formula 1 (2007) şi alte 20 de curse câştigate, dar se pare că nu a avut acces la compasiune, ceea ce ne definește ca oameni.

Raikkonen a abandonat în timpul cursei de la Bahrain, fiindcă la al doilea schimb de pneuri s-a produs o încurcătură. Mai mult, în momentul în care a ieșit la volanul mașinii sale de la din boxe, finlandezul a călcat un mecanic al echipei sale, Ferrari, provocându-i o fractură de tibie şi peroneu!

Deşi mecanicul, Francesco Cigarini, se zvârcolea de durere, Raikkonen a ieşit din maşină, a aruncat volanul plin de nervi, după care s-a întors agale spre zona boxelor, fără să se intereseze de soarta mecanicului care se află la doi paşi de el!

Cigarini a primit îngrijiri medicale pe loc, apoi a fost transportat la spital, acolo unde a fost operat.

A doua zi, mecanicul a postat un mesaj pe contul său de Instagram: ”Operaţia a decurs bine. Trebuie să le mulţumesc tuturor persoanelor care şi-au făcut griji pentru mine. Nimic mai mult, o îmbrăţişare“. Reacție apreciată de Raikkonen!

”Ce s-a întâmplat cu Francesco astăzi, la pit-stop, este o întâmplare nefericită. Îmi pare rău pentru el și sper să fie OK cât mai curând.

E rău atunci când cineva se accidentează, dar sunt sigur că cei mai buni specialiști se ocupă de el și îi doresc o recuperare cât mai rapidă.

Despre accident pot să spun că am plecat atunci când am văzut lumina verde. Nu am putut realiza că am o problemă cu roata din spate, apoi am văzut, în oglinda retrovizoare că am lovit pe cineva. Mi s-a comunicat să opresc. Din nefericire, ceva nu a funcționat cum trebuie și este să nevoie să aflăm ce anume”, a declarat Raikkonen.

Cursa de la Bahrain a fost câştigată de colegul lui Raikkonen de la Ferrari, Sebastian Vettel. Din cauza incidentului de la boxe, echipa Ferrari a fost amendată cu 50.000 de euro.

 

Surgery ok. I have to thank all the people worried for me. Nothing else, just a big thanks. Hugs! L'operazione è andata bene. Voglio ringraziare tutte le persone che hanno chiesto di me e si sono preoccupate. Solo un grande GRAZIE. Abbracci #thanks #grazie

A post shared by Francesco Cigarini (@francesco.cigarini) on

SHARE