Ridicol! Imnul naţional al Canadei, modificat pentru a înceta să mai fie discriminatoriu

02 Feb 2018

Tăvălugul egalizării în prostie mai produce o inepție. Deranjați de faptul că varianta engleză a imnului național discriminează, Senatul Canadei a adoptat un proiect de lege prin care modifică versurile, înlocuind masculinul ”fii” cu generalistul ”noi”.

  • Ridicol! Imnul naţional al Canadei, modificat pentru a înceta să mai fie discriminatoriu

Proiectul de lege a fost aprobat cu majoritate în Camera Comunelor, în 2016, după ce alte 12 proiecte au fost depuse în acest sens. Acest proiect a fost depus în 2016 de liberalul Mauril Bélanger, care a murit în acelaşi an, scrie euronews.com.

Versiunea în limba engleză a melodiei ”O, Canada”, care nu reprezintă o traducere exactă a versiunii franceze, a fost compusă în anul 1908 de Robert Stanley Weir şi a suferit modificări de-a lungul anilor. A devenit imnul naţional al Canadei în anul 1980.

Versul ”Adevărata dragoste de ţară domneşte în fiii tăi” va fi înlocuit cu ”Adevărata dragoste de ţară domneşte în noi toţi”. 

Prim-ministrul Justin Trudeau, care a făcut din egalitatea de gen o prioritate de top a administraţiei sale, s-a numărat printre vocile care au apreciat decizia Senatului. ”Un alt pas către egalitatea de gen”, a scris el.

Totuşi, unii utilizatori ai reţelelor de socializare au fost nemulţumiţi de decizia Senatului şi au promis să intoneze în continuare varianta originală a imnului. ”Este ridicol. Sunt ateu şi tot cânt versul care include cuvântul «Dumnezeu»”, a scris un utilizator.

Proiectul trebuie să primească acordul regal din partea guvernatorului general înainte de a deveni lege.

Ce nu știu promotorii egalitarismului de toate felurile este că mințile bine dotate nu fac discriminări, doar cei proști au nevoia de-a nu resimți această deficiență evidentă în viața lor!

SHARE