Diaspora!? Patru români prinşi când jefuiau un muzeu din Italia. Voiau să vândă unele exponate la fier vechi

03 Aug 2018

În timp ce țara fierbe în așteptarea mitingului diasporei, ce se spune că va aduna la București peste un milion de oameni, o parte din aceasta își vede liniștită de treburile ei...

Carabinierii din Frascati au arestat patru cetăţeni români, e inutil de precizat ce culoare aveau, pentru c-am fi aspru criticați pentru că nu suntem corecți în privința corectitudinii politice, care încercau să fure exponate din Muzeul Căilor Ferate.

  • Diaspora!? Patru români prinşi când jefuiau un muzeu din Italia. Voiau să vândă unele exponate la fier vechi

Cei patru cetăţeni români, cu vârste între 18 şi 35 de ani, şi cu domiciliul într-o tabără de nomazi din regiunea Lazio sunt acuzaţi că au furat din Muzeul Căilor Ferate mai multe obiecte din argint, dar şi din fier şi cupru.

După ce au fost arestați, țiganii din România au declarat intenţionau să vândă la fier vechi exponatele din metale obişnuite. Cei patru sunt închişi momentan în penitenciarul din Velletri.

Da, am putea spune că tonul articolului e malițios, numai că ține doar să atragă atenția asupra faptului că generalizarea, întotdeauna, este un mare păcat, nu toți oamenii ce fac parte dintr-o anumită categorie, de orice fel ar fi ea, pot fi caracterizați de aceleași calități, mod de a gândi, etc...

SHARE