Urmași de-ai lui Ștefan cel Mare, cu "orificiile" la produs în Italia

04 Dec 2017

În lupta supraviețuirii către ziua de mâine, o parte dintre români a considerat că înstrăinarea le-ar aduce o viață mai bună. Mare parte din ei sunt oameni buni, cinstiți, muncindu-și trupul până la epuizare, nu pentru ei, ci pentru un viitor mai bun al copiilor lor.

  • Urmași de-ai lui Ștefan cel Mare, cu "orificiile" la produs în Italia
    Florin Avădănei, acuzat de şantaj şi transfer ilegal de date informatice / Facebook

Dar, printre noi, românii, sunt unii care nu ne seamănă, sunt din alt film, din altă realitate, iar despre faptelor lor antisociale se pot citi rândurile cronicilor negre de prin toate ziarele europene. Prea leneși pentru a munci, prea proști a sesiza acest fapt, sunt implicați în furturi, trafic de persoane și droguri, prostituție sau chiar mai grav în crime.

S-auzim povestea a doi tineri urmași de-ai lui Ștefan, care au plecat din Negrești și Roman în căutarea fericirii, tocmai în Italia. Cum n-aveau niciun chef să muncească au considerat că cea mai bună soluție de a se întreține ar fi să se prostitueze. "Ce să ne mai murdărim, ne stricam frumusețe de mâini, zi lumină la muncă...". Gândul a fost urmat de faptă, cei doi popularizându-și serviciile prin intermediul unor site-uri de escorte masculine.

Evident, de treabacu prostituția aveau habar doar ei, familiile fiind convinse că lucrează de se sparg pe vreun șantier de construcții din Verona, da, orașul îndrăgostiților eterni, al lui Romeo și Julieta.

Numai că, un prieten lăsat în urmă în țară a visat la partea lui de fericire, aici fiind prea ocupat cu statul degeaba. După ceva discuții telefonice, s-a lăsat cu o invitație în Italia, rumânul cu aspirații urmând să fie găzduit de amici în apartamentul lor.

Odată sosit la Verona, cel de-al treilea membru al grupului a mirosit că pretenașii aveau ca ocupație cea mai veche îndeletnicire din lume, prostituția. Nici n-avea cum să nu-și dea seama, apartamentul era vizitat destul de des de clienții celor doi, afacerea duduind se pare. Chiar i s-a propus să se alăture demersului, dar, după spusele sale ar fi refuzat, chiar de mai multe ori.

Într-o bună zi, hălăduind de unul singur prin apartament, plictisit și tot fără ocupație, la fel ca în România, a pus mâna pe laptop-ul celor doi, După ce-a răsfoit, cât a răsfoit prin paginile de web, a luat la puricat hard-disk-ul dispozitivului, unde a găsit o paletă largă și explicită de imagini ale performanțelor sexuale ale colegilor de apartament.

Gândul mârșav i-a încolțit instantaneu, dar s-a calmat și a așteptat momentul despărțirii. Revenit în țară, i-a amenințat pe cei doi că toți consătenii vor afla ce le ocupă timpul prin Verona și cât de pidosnic se întâmplă aceste fapte. Drept probă irefutabilă le-a furnizat prin intermediul Whatsapp imaginile subtilizare la Verona.

Convinși de faptul că nu pot apărea în ochii vecinilor ceea ce sunt de fapt și de drept, cei doi au consimțit să-i ofere șantajistului banii pe care îi cerea - de trei ori câte 100 de euro.

Și parcă nici nu era mult, dar omul tot nu ștergea materialele compromițătoare și cerea mereu alți bani. Și-au luat inima-n dinți și l-au reclamat la poliție. Oamenii legii și-au luat în serios rolul și în scurt timp șantajistul a trecut prin cercetarea penală, fiind trimis în judecată.

Morala acestei povești e că străinii ne pot privi pe toți românii ca principalii furnizori de servicii sexuale, și hetero, dar, iată, și gay, pentru că și noi, suntem români, ca și personajele descrise. Concluzia este că în 27 de ani de democrație am reușit să ne scoatem la produs în lume toate orificiile din dotare... 

SHARE