Mihai Vlad, medic pe elicopterul SMURD Constanța, a murit fulgerător în brațele colegilor săi

Mihai Vlad, medic pe elicopterul SMURD Constanța, a murit fulgerător, în brațele colegilor săi

S-a stins fulgerător medicul Mihai Vlad, un profesionist desăvârșit, un medic de excepție, care a intervenit în cele mai dificile cazuri, în situații critice, ca medic pe elicopterul SMURD, mulți pacienți fiind încă în viață datorită lui.

Mihai Vlad a avut nevoie de intervenția colegilor săi și s-a stins în fața lor și a soției, și ea medic de urgență.

Mihai Vlad a plecat de acasă, cu mașina, duminică în jurul orei 4.00, pentru a-și aduce acasă cei doi copii, aflați în vacanță. Soția, medic în Spitalul de Urgență Constanța, îl însoțea.

În localitatea Mihail Kogălniceanu, i s-a făcut brusc rău. Au apucat să oprească autoturismul într-o benzinărie, unde soția să a sunat la serviciile de urgența, apoi i-a acordat primul ajutor.

Medic specializat în medicina de urgență, femeia s-a luptat pentru viață soțului cu disperare, până la venit prima ambulanță, din Ovidiu să îi acorde ajutor. Ulterior un SMURD C a fost trimis să îl salveze pe medic.

Înmărmuriți de durere, salvatorii nu au putut reporni inima medicului, în ciuda zecilor de minute de manevre de resuscitare. Mihai Vlad nu era cunoscut cu nicio afecțiune cronică.