S-au văzut, s-au plăcut... Nici Melania nu i-a putut despărți pe Trump și Putin la prima întâlnire - video

07 Iul 2017

Mult-așteptata întâlnire la nivel înalt ruso-americană, dintre Vladimir Putin și Donald Trump, s-a produs în cele din urmă astăzi, 7 iulie 2017, la Hamburg, cu ocazia reuniunii grupului țărilor cele mai dezvoltate - G20. 

  • S-au văzut, s-au plăcut... Nici Melania nu i-a putut despărți pe Trump și Putin la prima întâlnire - video

Deloc sfioși, Trump și Putin au discutat mai mult de două ore, deși inițial pentru această întâlnire diplomații celor două părți nu alocaseră mai mult de 30-40 de minute.

"Am discutat pe teme variate cu președintele Putin, și cred că lucrurile vor merge foarte bine. Discuția noastră a fost foarte constructivă și vom continua dialogul. Sper ca multe lucrui pozitive să se înâmple", a declarat Trump media.

"Este o onoare să vă fiu alături, mulțumesc. Spasibo!", a spus Trump, la finalul întrevederii.

"Am avut o lungă convorbire cu președintele american. Am abordat multe teme, incluzând Ucraina, Siria, și altele pe tema colaborării bilaterale. De asemenea am discutat despre lupta împotriva terorismului și securitatea cibernetică", a declarat Putin.

Adresându-se direct lui Trump, Putin a dezvăluit că au avut în prealabil mai multe convorbiri telefonice, în care au discutat despre relația celor două state și despre problemele de politică externă, dar că este clar că acestea "nu sunt suficiente" și că "întâlnirile directe trebuie să continue, pentru rezolvarea problemelor presante".

La întâlnire au participat și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și omologul său american, Secretarul de Stat Rex Tillerson.

Prima Doamna a Statelor Unite, Melania Trump, a incercat sa isi scoata sotul de la intalnirea cu presedintele rus Vladimir Putin care a avut loc la Hamburg, fara succes insa.

Tillerson a dezvăluit chiar că, la un moment dat, Melania Trump a fost trimisă de staff-ul american pentru a-și scoate soțul din întâlnire, însă fără succes, discuția dintre Putin și Trump continuând încă o oră după aceea.

Trump si Putin, la prima intalnire

SHARE