Secretar al Ambasadei Rusiei la București: O dovadă că scutul e o ameninţare directă la adresa Rusiei. Mulţumesc, domnule Fifor!

01 Aug 2018

Pavel Alekseenko, secretar al Ambasadei Rusiei în România, a afirmat, după afirmația făcută de Mihai Fifor la Antena 3, legată de rachetele de la Deveselu, că declaraţia ministrului român al Apărării e o dovadă că ”scutul american din Deveselu e o ameninţare directă şi imediată“ la adresa Moscovei şi îi mulţumeşte social-democratului pentru ”adevărul spontan“.

  • Secretar al Ambasadei Rusiei la București: O dovadă că scutul e o ameninţare directă la adresa Rusiei. Mulţumesc, domnule Fifor!

”Declaraţia lui Fifor este încă o dovadă că scutul american din Deveselu reprezintă o ameninţare directă şi imediată la adresa securităţii naţionale a Federaţiei Ruse. Mulţumesc, dle Fifor pentru adevărul spontan“, a scris pe Facebook Pavel Alekseenko, secretar al Ambasadei Rusiei la Bucureşti. 

Ministrul Apărării a declarat marţi seara la Antena 3 că la baza de la Deveselu sunt rachete balistice, care nu ar putea să-l ”încânte“ vreodată pe Vladimir Putin.

Miercuri dimineaţă, Fifor a revenit, spunând  că „niciodată nu aş putea afirma că la baza de la Deveselu se află rachete balistice” şi că afirmaţia sa de la Antena 3 a fost ”o greşeală de înţelegere”.

”E puţin probabil ca eu să nu ştiu ce adăpostim la Deveselu, să nu ştiu că acolo sunt rachetele interceptoare şi în ce mod funcţionează scutul de la Deveselu. A fost doar o greşeală de înţelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aş putea vreodată afirmă că la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat el, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.  

SHARE