Ce subiecte vor fi discutate la reuniunea Grupului Bilderberg, cum desenează noua ordine mondială

06 Iun 2018

Mâine, începe la Torino, Italia, a 66-a reuniune a Grupului de la Bilderberg, considerat principalul promotor al Noii Ordini Mondiale. 

  • Ce subiecte vor fi discutate la reuniunea Grupului Bilderberg, cum desenează noua ordine mondială

Din 1954 încoace, când primii participanți s-au întâlnit la hotelul Bilderberg, din Olanda, în fiecare an, locul reuniunii se schimbă și este ținut secret cât mai mult timp, pentru că participanții sunt ”vânați” de protestatari de tot felul, ecologiști, anarhiști, anti-globaliști.

Anul acesta, până în februarie, s-a răspândit zvonul că reuniunea va avea loc la Veneția, dar, contrar oricărei uzanțe, pe 2 februarie, a existat o ”scurgere” din interior - premierul sârb, Ana Brnabic, a confirmat că a primit o invitație la reuniunea anuală, la Torino.

Învăluite de numeroase speculații și implicate în numeroase scenarii ale teoriilor conspirațive, reuniunile anuale ale membrilor Grupului cu invitații lor sunt considerate a fi punctul de plecare pentru multe dintre politicile publice ale puternicilor lumii sau pentru deciziile luate în marile corporații.

Toate astea mai ales pentru că participanții nu au voie să dezvăluie despre ce se discută, cine ce punct de vedere a exprimat sau dacă și ce decizii se iau.

La reuniunea de la Torino din acest an, în mod oficial, sunt așteptați 131 de invitați din 23 de țări - lideri politici, persoane cu influență în deciziile din industrie, finanțe, mediul academic sau mass-media.

Marți seară a fost anunțată și ordinea de zi. Temele despre care se va discuta în cele trei zile, cât durează reuniunea, între 7-10 iunie, sunt:

1. Populismul în Europa – susținători ai globalismului, membrii Grupului sunt inamici declarați ai populismului practicat de liderii anti-globalizare, europeni sau americani.

2. Provocarea inegalității – acest concept e intens discutat, fiind promovat drept răspunsul globaliștilor la populism.

3. Viitorul pieței muncii

4. Inteligența artificială

5. SUA înainte de jumătatea mandatului – referirea este clară la mandatul de la Casa Albă al lui Donald Trump, mandatul său fiind 2016-2020. Și la întâlnirea de anul trecut s-a discutat despre Trump și despre combaterea efectelor politicilor sale. Evident, fără efect.

6. Acordurile de liber schimb – aici ”subiectul” este probabil tot Trump și deciziile sale privind taxarea importurilor sau renunțarea la anumite tratate internaționale.

SHARE