O tânără de 28 de ani a murit după ce a fost îmbălsămată de vie

10 Apr 2018

O greșeală teribilă a medicilor a dus la moartea unei tinere în vârstă de 28 de ani, după ce i-a fost injectată substanța care de obicei e folosită pentru îmbălsămarea cadavrelor.

  • O tânără de 28 de ani a murit după ce a fost îmbălsămată de vie

Ekaterina Fedyaeva s-a internat în spital pentru o operație de rutină - scoaterea a unui chist ovarian, dar și-a pierdut viața după ce în loc de soluție salină în corp i s-a injectat în corp formalină, scrie Washington Post.

Formalina este folosită pentru a prevenit descompunerea trupurilor celor decedați.

Tragica eroare medicală s-a produs chiar în timpul operației laparoscopice. După ce ar fi realizat gafa, doctorii au încercat să-i curețe fetei cavitatea abdominală, însă era deja prea târziu.

Tânăra a suferit dureri groaznice și convulsii timp de două zile, după care a intrat în comă. Deși a fost conectată la aparate pentru a fi ținută în viață, Ekaterina a murit după ce mai multe organe i-au cedat.

Medicii, într-o încercare disperată de a o salva, i-au administrat 52 de medicamente, dar în zadar însă.

”Picioarele ei se mișcau, avea convulsii, tot corpul tremura. I-am pus șosete, am acoperit-o, dar tremura într-un mod pe care nici nu pot să-l descriu”, a spus mama fetei, scrie The Sun.

”Inițial nu știam că i-a fost injectată formalină. Chirurgii care au operat-o știau că i-a fost injectat ceva greșit. Trebuiau să ia măsuri urgente, dar nu au luat”, a mai spus mama tinerei.

Ekaterina a fost înmormântată sâmbătă. Cazul este acum investigat de autorități.

SHARE