Times: Cel mai sângeros cartel mexican, acord cu interlopii români pentru distribuția drogurilor în Marea Britanie

24 Iul 2017

Cartelul de la Sinaloa, cel mai puternic sindicat din lumea traficului de droguri, a ajuns la un acord cu bandele de interlopi români din Marea Britanie pentru distribuția substanțelor interzise.

  • Times: Cel mai sângeros cartel mexican, acord cu interlopii români pentru distribuția drogurilor în Marea Britanie

Informațiile despre acordul dintre cartelul de la Sinaloa și interlopii români au fost dezvăluite de The Times, care citează surse ale rețelei FBI și ale National Crime Agency (NCA) - oferind astfel o explicație numărului în creștere al atacurilor cu arme albe și acid comise pe teritoriul britanic.

Cunoscut prin violența crimelor și ale execuțiilor în masă din Mexic, Cartelul de la Sinaloa a fost condus de Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán Loera, celebru pentru evadările din închisorile mexicane.

Cartelul a ales să lucreze în Marea Britanie cu bandele de interlopi români, pentru a se folosi în distribuția cocainei de sistemul de transport de mare tonaj pe care acestea îl pot furniza.

"În colaborare cu partenerii noștri externi, am identificat un grup român de crimă organizată care are capacitatea de a asigura, săptămânal, intrarea în țară a unei mari cantități de cocaină, utilizând vehicule de mare tonaj. Informațiile noastre au confirmat faptul că grupul de crimă organizată român are legături cu Cartelul de la Sinaloa. Se presupune că această rețea dezvoltată de grupurile de crimă organizată are capacitatea de a introduce droguri de mare risc a pieței britanice. Niciuna dintre acțiunile forțelor de ordine, care au perturbat distribuirea drogurilor, nu a condus la destructurarea rețelei", a declarat pentru Times un purtător de cuvânt al National Crime Agency.

Jurnaliștii britanici sunt de părere că această nouă alianță va trebui să înăsprească controlul la nivelul tunelului și a feriboturilor ce traversează Canalul Mânecii.

Cu ceva timp în urmă, serviciile de inteligență au semnalat faptul că cei din Sinaloa au încercat să stabilească o relație cu grupuri de crimă organizată britanice din Liverpool, pentru securizarea și distribuția transporturilor de droguri din port.

Europol a avertizat în urmă cu ceva ani asupra faptului că mexicanii încearcă să-și deschidă un cap de pod în Europa, dar niciuna dintre agențiile cu care colaborează nu a oferit un ajutor semnificativ în acest sens.

Comunitatea serviciilor de informații americane este de părere că Sinaloa este organizația cea mai puternică la nivel mondial în traficul de droguri la nivel mondial, și are pe conștiință acte de extremă violență, incluzând atentate cu bombă, tortură și decapitări în masă.

SHARE