Toţi cei 12 copii şi antrenorul lor, blocaţi în peştera din Thailanda, au fost salvaţi

10 Iul 2018

Conform unui martor ocular citat de CNN, toti cei 12 copii si antrenorul ala, care au fost blocati intr-o pestera din Thailanda timp de trei saptamani, au fost salvati. Astfel, dupa indelungi stradanii ale echipelor de salvare internationale, si cei patru copii, impreuna cu antrenorul lor, au fost adusi la lumina astazi. 

  • Toţi cei 12 copii şi antrenorul lor, blocaţi în peştera din Thailanda, au fost salvaţi

Băieţii primesc îngrijiri medicale de la cadrele medicale prezente la faţa locului, a informat un oficial al marinei thailandeze.

Autorităţile anunţa că băieţii sunt în stare bună, deşi doi suferă de pneumonie. Toti au fost preluati de ambulante si transportati la spital. Ordinea in care au fost scosi din pestera a fost stabilita de starea de sanatate a fiecarui copil: cei mai slabiti au fost adusi la lumina primii. Câte doi scafandri au preluat cate un băiat, pe care l-au ajutat să traverseze labirintul de peşteri de peste patru kilometri lungime, până la ieşire. Copiii au fost nevoiţi să meargă, să se târască prin tunele înguste, intre care unul de numai 38 de centimetri, să urce şi să facă scufundări, totul având ca ghid o frânghie. În ciuda tuturor acestor obstacole, operaţiunea s-a derulat mai repede şi mai uşor decât anticipat.

În ultimele zile, aproximativ 128 de milioane de litri de apă au fost scoşi din sistemul de peşteri, pentru ca băieţii să aibă o şansă de a ieşi. 

SHARE