Dezvăluiri- scandal. Trump nu și-a dorit să câștige alegerile. Melania, plângea, și nu era vorba de lacrimi de bucurie

04 Ian 2018

Un scandal de proporţii îl vizează pe Donald Trump, după ce în presa americană au apărut fragmente dintr-o carte - "Foc şi Furie"- ce are la bază 200 de interviuri făcute de jurnalistul Michael Wolff, și care conţine dezvăluiri din culisele campaniei şi preşedinţiei Trump.

  • Dezvăluiri- scandal. Trump nu și-a dorit să câștige alegerile. Melania, plângea, și nu era vorba de lacrimi de bucurie

Avocaţii preşedintelui american au demarat deja demersurile pentru a împiedica apariţia volumului.

Ceea ce poate lăsa cu gura căscată orice om normal este că Donald Trump nu urmărea să câştige alegerile.  De fapt, victoria sa în alegeri a fost o surpriză chiar și pentru el, nu numai pentru întreaga lume. Trump a văzut în candidatura sa la președinție, exact așa cum se întâmplase și în celelalte participări, doar o ocazie de a-și face o campanie de imagine.

În noaptea victoriei, când a devenit clar că a câştigat, Donald Trump era îngrozit, spune fostul strateg, Steve Bannon. Noua primă doamnă, Melania, plângea. Şi nu era vorba de lacrimi de bucurie. E un peisaj complet diferit de felul în care a descris Donald Trump noaptea victoriei sale, în decembrie 2016:

- Credeam că o să câştig într-un mare fel, după care am primit nişte exit-poll-uri de la voi, de la alţii.

- Eraţi pregătit să pierdeţi.

- Avem de ales? Am fost foarte surprins, pentru că eu credeam că o să câştigăm.

În ziua învestirii sale, Donald Trump a fost furios. L-a enervat faptul că marile vedete din showbiz au refuzat să participe la ceremonie. Şi mai ştim, desigur, cât de mult l-a supărat că presa a comentat că în public erau mult mai puţin oameni decât la inaugurarea preşedintelui Barack Obama. Ei bine, se pare că, pe tot parcursul zilei, Donald Trump s-a certat cu soţia sa, care se chinuia să nu izbucnească în lacrimi.

Dar, cel mai mare motiv de furie al Casei Albe e o declaraţie pe care Steve Bannon, fostul strateg-şef în Administraţia Trump, i-a făcut-o autorului cărţii cu privire la deja celebra întâlnire din 2016 dintre fiul cel mare al preşedintelui şi o delegaţie rusă care promitea că are informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Bannon a calificat această întrevedere a fost ”un act de trădare, absolut lipsit de patriotism”.

Casa Albă a reacţionat cu toată furia de care a fost în stare. Preşedintele a publicat o declaraţie amplă în care îşi acuză fostul aliat că şi-a pierdut minţile după ce l-a dat afară de la Casa Albă, în august 2017. O acuzaţie ciudată, dacă ne gândim că, şi după plecarea din Administraţia americană, Steve Bannon a continuat să-i facă campanie lui Donald Trump.

După instalarea la Casa Albă, Donald Trump a fost profund nemulţumit de noua lui locuinţă, cu tot cu funcţia pe care o aducea. Casa Albă i s-a părut "înfricoşătoare" noului preşedinte.

Un alt detaliu, mai anecdotic, din aceeaşi carte e că Donald Trump s-a temut mereu că va fi otrăvit. Acesta e motivul pentru care preferă să mănânce de la fast food. Trebuie spus că dezvăluirile se extind şi la alţi membri ai familiei Trump.

Fiica preşedintelui, Ivanka, şi soţul ei, Jarred, ambii foarte importanţi în echipa lui Donald Trump, ar fi făcut un pact. Ar fi decis ca ea să fie cea care ar putea candida, la un moment dat, pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Un scenariu care contrazice declaraţiile publice ale fiicei preşedintelui, din august 2016:

- Ai vrea să candidezi pentru o funcţie publică, acum că ai văzut cum e?

- O, Doamne! Nu cred! E... E dur. Dar a candida pentru o funcţie publică nu e ceva ce-mi doresc să fac. Nu!

SHARE