Moment penibil! Trump refuză să-i strânga mâna lui Merkel - video

17 Mar 2017

Cancelarul german Angela Merkel se află într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii și relațiile cu președintele american Donald Trump păreau să se afle la nivelul de eleganță diplomatică cerut de etichetă.  

  • Moment penibil! Trump refuză să-i strânga mâna lui Merkel - video

Merkel și Trump se află la poluri opuse în ceea ce privește educația, stilurile de viață și experiența politică singurul lucru ce unește cele două personalități ale politicii mondiale fiind faptul că se află la conducerea unora din cele mai puternice națiunii ale lumii.

În timpul ședinței foto, Angela Merkel și Donald Trump au arătat jurnaliștilor prezenți două mimici diferite, cancelarul german părea relaxat și plin de bună dispoziție, în timp ce președintele american parcă avea un gust ciudat rămas pe cerul gurii. 

Între cei doi nu a existat un contact vizual, nici un zâmbet amabil, nicio amabiitate. Trump părea să se zgâiască insistent la fotografi doar din dorința de a uita de persoana de alături, Merkel.

Unul dintre fotografi se aude cerând celor doi conducători să-și strângă mâinile. Merkel a privit spre Trump și l-a întrebat "Doriți să ne strângem mîinile?". Trump nu i-a răspuns cancelarului german, iar acesta a repetat întrebarea, dar din nou a primit doar tăcerea drept răspuns.

Nu este pentru prima dată când americanii au de-a face cu un astfel de comportament din partea lui Trump, ceea ce nu face situația de la întâlnirea cu Merkel mai puțin stânjenitoare.

Angela Merkel este liderul uneia din cele mai importante economii la nivel mondial, un important aliat, un partener cheie în comerț și diplomație. Actul sfidător al lui Donald Trump va produce probabil o reacție pe care o va resimți nu numai președintele american, ci și Statele Unite.

Trump refuză să-i strângă mâna lui Merkel

SHARE