Un veteran de război și-a vândut decorațiile pentru a-plăti tratamentul unei fetițe bolnave de cancer

29 Aug 2017

Un veteran de război, impresionat de povestea unei fetițe de patru ani care se luptă cu cancerul a hotărât să vândă decorațiile primite pentru a o ajuta în campania de stângere de fonduri necesare tratamentului bolii.

  • Un veteran de război și-a vândut decorațiile pentru a-plăti tratamentul unei fetițe bolnave de cancer

Impresionat de povestea lui Lottie, o fetiță de patru ani, care are nevoie de 200,000 de lire sterline pentru a urma un tratament care să mărească șansele sale de supraviețuire, britanicul Matthew Goodman, militar pe fronturile din Afganistan și Irak, a decis să-și scoată la licitație, pe internet, decorațiile primite.

"Medicii spun că fără acest tratament,  există un procent de 85% ca boala să recidiveze. Ca tată, nu m-am putut imagina cum ar fi să în locul lui Lottie să îndure această suferință fiica mea. Am știut imediat că trebuie să ajut cumva. Decorațiile mele oricum stăteau degeaba într-un sertar al biroului, am gândit că pot fi folosite în acest scop nobil. Am fost decorat în semn de apreciere pentru suferințele îndurate în război, dar am fost gata să renunț la aceste onoruri  pentru a ajuta o fetiță care are urgentă nevoie de ajutor. Sunt mândru că am putut s-o ajut pe Lottie în lupta ei împotriva cancerului", a declarat militarul jurnaliștilor de la The Sun.

Grație gestuilui veteranului și mulțumită și altor donații, Lottie a reușit să strângă până acum 17.000 de lire.

SHARE