Viktor Orban afirmă că Soros e în spatele asasinării jurnalistului de investigații slovac

12 Mar 2018

Premierul Ungariei, Viktor Orban, îl acuză pe miliardarul George Soros că este implicat în asasinarea jurnalistului slovac Jan Kuciak, relatează Haaretz.

  • Viktor Orban afirmă că Soros e în spatele asasinării jurnalistului de investigații slovac

Prim-ministrul Viktor Orban afirmă că miliardarul american de origine maghiară George Soros ar fi implicat în moartea jurnalistului Jan Kuciak, care a fost găsit fără viață alături de logodnica sa, pe 27 februarie, în apartamentul său din Bratislava.

Decesul său survenind după ce a publicarea unui articol în care făcea legătura dintre politicienii de top din țara sa și mafia italiană 'Ndrangheta.

”Văd urma lui George Soros și a organizațiilor sale în evenimentele din Slovacia. Nu mă îndoiesc niciun minut că rețeaua sa face orice ca să răstoarne guverne care se opun migrației”, a declarat Viktor Orban.

Declarațiile premierului de la Budapesta vin în contextul în care câteva zeci de mii de persoane au manifestat vineri în toată Slovacia, în semn de protest faţă de corupţie şi au cerut demisiile premierului Robert Fico şi ministrului său de Interne.

La Bratislava s-au adunat 40.000 de persoane, potrivit cotidianului SME - cea mai mare adunare populară din această ţară de la Revoluţia de Catifea, care a pecetluit căderea comunismului în Cehoslovacia, în 1989.

Viktor Orban a lansat o campanie împotriva lui George Soros, pe care l-a acuzat că a pus la cale criza migranților, lucru negat de miliardarul american.

SHARE