Bilețele neobișnuite găsite de clienți în hainele cumpărate de la Zara

05 Noi 2017

Cu vânzări ce însumează câteva miliarde bune de dolari la nivel mondial, în plină extindere, cu o rată de profit din ce în ce mai mare, Zara este unul din cele mai de succes brand-uri din lumea modei. Cu toate acestea retailer-ul dă cu bâta în baltă, poziționându-se în centrul atenției din cauza unei situații extrem de controversate.

  • Bilețele neobișnuite găsite de clienți în hainele cumpărate de la Zara

Clienții unor magazine Zara din Istanbul au fost extrem de surprinși să descopere alături de produsele achiziționate bilețele în care angajații companiei cereau susținere în demersul lor de a-și obține salariile, informează The Independent.

”Eu am confecționat acest produs pe care urmează să-l cumperi, dar nu am fost plătit pentru asta”, este mesajul scris de mână pe bilețele.

Conform sursei citate, cei care au recurs la această metodă inedită de protest sunt angajații fabricii Bravo Tekstil, care avea contracte pentru confecționarea de îmbrăcăminte pentru Zara, Mango și Next, care a fost închisă în mod neașteptat și care și-a concediat muncitorii cu câteva salarii restante.

Nu este pentru prima dată când compania spaniolă se găsește în mijlocul unui scandal, fiind acuzată anterior de faptul că întreprinderile sale produc daune ecologice, că exploatează tinerii creatori de modă sau că în fabricile sale se practică sclavia și exploatarea minorilor.

SHARE