Un tată deștept! Cum să faci ca doar copiii să aibă grijă de cățel

27 Aug 2016
  • Un tată deștept! Cum să faci ca doar copiii să aibă grijă de cățel

Nu-i așa că ai devenit conștient că mulți din neuronii părinților tăi le-au zis rămas bun după ce i-ai bătut la cap cu îndărătnicie să-ți cumpere un cățel, o pisică, un iepuraș, orice? Probabil că dacă nu ești încă, și te mai bucuri de viață, vei ajunge la rândul tău în aceeași situație ca și ei: una fără ieșire. Fără ieșire pentru că nu ai cum să împaci moftul ălor mici, pe care îi iubești, cu ideea că-ți mai aduci, cu bună știință, încă o belea pe cap, una care trebuie îngrijită, dar mai ales plimbată, chiar și atunci când n-ai chef!

Așa că... grăbiți-vă să întâmpinați, aproape la fel de entuziast ca și invenția pampersului, modul de a rezolva problema găsit de un părinte din Marea Britanie, care, după ce a traversat și el strada de la copilărie la maturitate a reușit să găsească soluția cea mai potrivită.

După nopți dormite pe apucate, nu că nu i-ar fi fost somn, ci de frica dimineții, când întâlnea din nou ochii lăcrimoși ai celor trei copii, tatăl, personajul principal din această poveste, a ajuns la concluzia că responsabilizarea celor mici fie va funcționa, fie îi va îndepărta total de ideea de a avea un cățel. 

Și fiindcă era musai ca lucrurile să fie oficializate, cele două părți - tatăl și copiii - au negociat și au finalizat următorul contract:

1. Tatăl nu va strânge niciodată mizeria lăsată de câine în curte, de acest lucru se vor ocupa doar copiii, și o vor face de cel puțin trei ori pe săptămână.

2. Cățelul n-are ce să caute în fața casei, locul lui este stabilit, o dată și pentru totdeauna, în spațiul verde din spatele acesteia.

3.Cea mai mare calitate a cățelul este că va fi mic, cântărind cel mult șapte kilograme.

4. Cățelul nu va da la boboci. Clar, fără discuții. Punct, cățelul nu va vomita.

5. Cățelului nu îi va curge nasul și nici nu va avea bale. Părțile semnatare ale acestui contract sunt  total de acord asupra faptului că astfel de ființe sunt extrem de scârboase.

6. Câinele are libertatea de-a face orice, mai puțin să zgâraie parchetul! Tatălui nu-i pasă cum acest lucru va deveni realitate, fie i se pun botoși în picioare, fie i se vor tăia unghiile. 

7. Este sigur faptul că tatăl nu va spăla niciodată cățelul. În cazul în care în aerul inspirat se va simți că animalul miroase urât, adică duhnește. atunci unul dintre copii îl va spăla în următoarele 24 de ore.

8. Dacă se va întâmpla ca patrupedul să facă, cine știe cum, mizerie prin casă, iar soluțiile de dezinfectare și curățare se vor dovedi ineficace, tatăl este liber să folosească substanțe chimice dăunătoare, dar care își vor dovedi eficiența.

9. Tatăl este cel care va da numele câinelui.

10. Cățelul nu va primi mâncare sofisticată, antialergică, bio etc. El va fi hrănit cu mâncare obișnuită, care se găsește în magazinele de profil.

11. Câinele face parte din familie și nu va fi tratat ca un copil sau ca o rudă apropiată. Părțile semnatare sunt de acord că un cățel e un cățel și doar atât.

12. Câinele nu va fi personajul principal al fotografiilor de familie, unde va apărea doar accidental.

13. Copiii promit că nici nu se vor îndrăgosti nebunește de cățel și nici nu se vor plictisi de el. Părțile semnatare sunt de acord că animalul este, pe toată durata vieții lui, strict responsabilitatea copiilor. 

Epilog: De la semnarea acestui contract au trecut trei ani. Cățelul este cel din imaginea de mai sus, îl cheamă Kershow, este sanatos și jucăuș și cel mai mult îl iubește pe tatăl intrasigent. 

SHARE