Cui nu-i place pizza? Dar nu cât Carolinei, care a fost admisă la Yale din cauza asta!

06 Iun 2017

"Ideea mi-a venit de una singură și nu am spus nimănui despre subiectul ales. Când au aflat prietenii mei, firește, au izbucnit în râs", povestește Carolina Williams, o tânără aspirantă la studii universitare, care a trimis prestigioasei universități Yale, pentru evaluare, un eseu despre cum comandă pizza... Și a fost admisă!

  • Cui nu-i place pizza? Dar nu cât Carolinei, care a fost admisă la Yale din cauza asta!

"Sunetul soneriei mele începe acut, după care se domolește, e aproape identic cu o interpretare instrumentală a ploii ce-și găsește locul în care să cadă. Am petrecut ceva minute analizându-i tonalitate pentru că am avut destule ocazii s-o fac, pentru că realmente îmi place să comand pizza acasă. Când persoana care o aduce sună la ușă, mă transform instantaneu în câinele lui Pavlov, salivând la auzul zgomotului care anunță sosirea cercului glorios al brânzei. Miroase ca o sărbătoare, pentru că orice ocazie fericită este însoțită de comanda mâncării mele preferate. Ține și de confort, deoarece pizza livrată acasă, în liniște, e și un mod de a te relaxa. E și un pic de autosuficiență, pentru că atunci când eram mai mică, atunci când comandam pizza, simțeam c-am mai crescut, și lucrul acesta încă oferă satisfacție inimii mele de copil.  Primirea acelor cutii de carton calde în fața ușii casei, e o a doua natură a mea, dar voi iubi în continuare să comand pizza pentru că toate cele opt felii dintr-un fel de mâncare obișnuit sunt în stare să producă sentimente de independență, consolare și bucurie".

Fără prea mari așteptări față de răspunsul ce urma să vină de la Yale, citindu-l a amuțit de surpriză.

"Carolina, 
Felicitări pentru acceptarea ta și bine ai venit la Yale! A fost o adevărată plăcere să-ți citesc dosarul cu care ai aplicat la universitate. Ca o persoană care are plăcerea de a citi în continuare cărți, printre cele 1.000 de aplicații sosite în această iarnă, a fost intersant să dau peste eseul tău despre cum să citești 100 de cărți într-un an și, ca un membru al comunității iubitorilor de pizza, am râs cu lacrimi la cel în care comanda-i pizza, ceea ce am făcut la rându-mi după aceea. Mă gândesc că ești una dintre acele persoane pe care merită să le ai printre prietenii tăi. Universitatea Yale va fi bucuroasă să te aibă printre studenții săi". 

SHARE