Doi urși din Harghita, care și-o pun, vedete internaționale într-un concurs de fotografie!

07 Noi 2017

O fotografie cu o pereche de urși din Harghita care se împerechează sub clar de lună a fost aleasă între cele mai amuzante poze cu animale sălbatice din lume în cadrul ediției de anul acesta a Comedy Wildlife Awards.

  • Doi urși din Harghita, care și-o pun, vedete internaționale într-un concurs de fotografie!

Imaginea  a fost realizată de  Bence Mate în județul Harghita din România și organizatorii concursului au oferit o descriere haioasă pozei - ”ursul brun eurasian a încercat să se ascundă într-un tufiș pentru una scurtă, dar a fost prins asupra faptei”.

Bence Mate este un fotograf maghiar, celebru în toată lumea pentru felul în care surprinde sălbaticia de aproape și într-o manieră personală. Numit „fotograful invizibil al vieții sălbatice”, premiat în nenumărate concursuri internaționale pentru fotografiile sale, spune că petrece zile, săptămâni sau chiar luni așteptând într-o ascunzătoare pentru a surprinde cadrele pe care le gândește atent.

Fotografia cu cei doi urși din Harghita a fost desemnată între cele mai bune 40 de fotografii în cadrul ediției 2017 a concursului Comedy Wildlife Awards . Aceasta este o competiție inițiată de fotografii Paul Joynson-Hicks MBE și Tom Sullam, cu scopul de a atrage atenția asupra eforturilor de conservare a vieții sălbatice introducând în același timp și umor în fotografiile vieții sălbatice.

SHARE