Enigma a fost rezolvată! Ce reprezintă secvențele de cod verde ce se scurg pe ecran în Matrix

27 Oct 2017

Primele minute ale filmului Matrix, apărut pe ecrane în 1999, în care un torent de caractere verzi se scurge pe ecrane și care pare o înlățuire de secvențe dintr-un cod de programare indescifrabil, crează spectatorului un sentiment de apăsare și dezorientare... De altfel, bazându-se pe această reacție, frații Wachowski, regizorii filmelor din franciză, au folosit același început și celorlalte două.

  • Enigma a fost rezolvată! Ce reprezintă secvențele de cod verde ce se scurg pe ecran în Matrix

Pentru cei cu adevărat pasionați de Matrix, care n-au reușit să descifreze în caracterele verzulii mai mult de niște ideograme japoneze: hiragana, katakana, sau kanji, și care le credeau deținătoare a unui secret destinat doar celor inițiați, cel care a lucrat ca designer de producție filmului are o veste proastă - au fost păcăliți!

Simon Whiteley, care a fost designer de producție la Matrix, a dezvăluit, într-un interviu acordat CNet că sursa codului verde, cu valențe aproape mistice pentru unii, nu este altceva decât o groază de caractere copiate din colecția de rețete japoneze ale soției sale.

”În face plăcere să anunț că acel cod din Matrix are la bază rețele de sushi, dar, fără acel cod, Matrix nu există!”, a declarat producătorul pentru sursa citată.

Celor care nu cred și speră să găsească secretul ascuns în spatele codului, nu le rămâne decât să cerceteze în continuare și chiar să pregătească rețetele de sushi identificate!

SHARE