Premierului Netanyahu, câștigătoarei Eurovision: 'Netta, ești o adevărată vacă!'

14 Mai 2018

Câștigarea concursului Eurovision 2018 a devenit un motiv de mândrie națională în Israel. Starea de grație a interpretei Netta Barzilai a fost umbrită de o eroare tehnologică ce a avut aparențele unei jigniri de-a dreptul grobiene din partea primului-ministru israelian, Beniamin Netanyahu...

  • Premierului Netanyahu, câștigătoarei Eurovision: 'Netta, ești o adevărată vacă!'

Și asta deoarece programul de traducere automată a celor de la Bing, motorul de căutare al Microsoft, habar nu are să traducă în alte limbi argoul ebraic.  

Premierul Beniamin Netanyahu a apelat la social media pentru a o felicita pe Netta, după ce a și vorbit cu ea în timpul finalei de sâmbătă seara.

Prim-ministrul a folosit cuvinte precum ”minunată”, i-a spus că a ”fermecat o lume întreagă” și că este cel mai important ambasador al Israelului.

Dar... vorbitorii de limbă engleză, care au dorit să citească mesajul, au avut un șoc atunci când au dat cu ochii de traducerea, Bing traducând mesajul scris în ebraică prin: ”Neta, ești o adevărată vacă”. Mesajul a fost tradus în acest fel și în engleză, și în spaniolă...

SHARE