Un maidanez din România a reușit să încaiere o comunitate din Scoția

14 Apr 2018

Plecat din din România în cautarea unei vieți mai bune, așa cum au făcut-o și mulți dintre cei mai buni prieteni ai săi, oameni, Ringo, un maidanez adunat de pe străzile Bucureștiului nu s-a mulțumit cu statutul de refugiat și a reușit să învrăjbească locuitorii unui mic orășel de lângă Glasgow.

  • Un maidanez din România a reușit să încaiere o comunitate din Scoția

În urmă cu un an Ringo, singurul patruped cu aspirații de libertate din canisa în care trăia, a reușit să evadeze și de atunci halăduiește după voia lui prin peajma orașului, deși s-au făcut eforturi considerabile pentru prinderea lui.

Deși a fost ademenit prin diverse tertipuri - cârnați cu sedative, hormoni de cățea în călduri - Ringo a reușit să evite toate capcanele, dovedind cumva că jungla străzilor bucureștene este un loc în care se învață cu adevărat supraviețuirea.

Confruntați pentru prima dată după mult timp cu o astfel de problemă, scoțienii s-au scindat în două grupuri, pro și contra maidanezului, și se află într-o aprigă confruntare pe Facebook.

Unii sunt de părere că Ringo ar fi putut fi prins, dacă proprietara și-ar fi dorit-o cu adevărat și că ar fi cazul să se termine cu drăgălășeniile și să fie impusă măsura extremă a otrăvirii câinelui.

"Ringo este văzut tot timpul prin împrejurimi și oamenii au încercat să-l prindă. Proprietara nu este mulțumită și spune că patrupedul va fi speriat și va pleca din zonă. Asta i-a făcut pe oameni să fie furioși, deoarece au încercat să ajute", a povestit un locuitor pentru media locală.

De pe baricada opusă, proprietare spune că operațiunea de capturare a cățelului a fost sabotată de localnici, profesionistul angajat pentru a-l prinde pe Ringo fiind chiar luat la goană de către unii localnici. 

Ea a postat și un mesaj pe Facebook în care spune că este gata să-l împuște pe Ringo.

“Când am spus că îl voi împușca, am vorbit serios. Dacă totul dă greș, îl voi împușca pentru că nu sunt pregătită să-l las să sufere așa și să fie tratat ca și cum ar fi de la circ”, a scris ea pe Facebook.

SHARE