Nu trișa! Chiar nu poți rezolva o problemă de logică pentru copii de clasa a II-a?

18 Dec 2017

Concentrează-te, trage aer în piept și studiază imaginea, răspunsurile se află acolo, dar și mai jos în această pagină... E destul de tentant, dar unde ți-e respectul față de sine, hai nu trișa, e doar o problemă pentru copii de clasa a II-a pe care, dacă ai răbdare și spirit de observație, o poți rezolva, fără ajutor, în doar în cinci minute!

1. Câţi excursioniști sunt în această tabără?

2. Când au sosit în tabără: astăzi sau cu câteva zile în urmă?

3. Cum au ajuns aici?

4. Există un oraş în apropierea taberei?

5. Din ce parte suflă vântul: din nord sau din sud?

6. În ce perioadă a zilei a fost surprins instantaneul?

7. Unde este Alex?

8. Cine a fost de serviciu ieri?

9. Ce dată este astăzi?

 

Răspunsurile, mai jos în pagină...

 

 

 

 

... și mai jos....

 

 

 

 

Dacă n-ai stat măcar un minut să te gândești la fiecare întrebare, și-ai dat buzna aici, să găsești răspunsurile, să-ți fie rușine!

1. În tabără locuiesc patru persoane. Pe tăblița aflată pe unul dintre copaci - ”de serviciu”, sunt vizibile trei nume - Colin, Peter, Jamesm iau un al patrulea este ascuns în spatele boschetului.  De asemenea, pe pătura așezată pe iarbă sunt patru linguri şi patru farfurii.

2. După pânza de păianjen aflată între cort şi copac, excursioniștii au campat în urmă cu câteva zile.

3. Au ajuns cu barca, judecând după vâslele care sunt sprijinite de copac, în dreapta cortuluiCu barca. Există vâsle care se sprijină pe un copac din dreapta cortului.

4. Tabăra nu se află în apropierea unui oraș, cel mai degrabă în apropiere este un sat sau o gospodărie, judecând după găina care "zburătăcește" pe lângă tabără. 

5. Vântul bate dinspre sud. Conform manualelor de drumeție, ramurile copacilor tind să crească mai mari şi mai stufoase în partea dinspre sud. De asemenea, steguleţul din vârful cortului și focul indică faptul că vântul suflă din partea ramurilor mai mari, deci din sud.

6. Instantaneul este surprins dimineaţa. Dacă vântul bate dinspre sud, în partea opusă se află nordul, prin urmare, băiatul aflat lângă foc privește spre est, iar umbra din spatele lui indică faptul că soarele se află în fața sa, deci nu e trecut de miezul zilei. Să ne înțelegem, știm cu toți că soarele răsare de la est, da? :)

7. Alex este cel care prinde fluturi. I se vede plasa, în spatele cortului.

8. Peter găteşte astăzi, deci este cel însărcinat astăzi, James fotografiază ( se remarcă ustensile pentru fotografiat lângă rucsacul pe care e inscrispţionată litera J), iar Alex prinde fluturi, după cum am aflat mai devreme. Conform listei de serviciu, aflată pe copac, ieri, la datorie a fost Colin.

9. Ne aflăm în data de 8 august. Numărul 8 e scris în dreptul numele lui Peter şi am stabilit anterior că el este persoana de serviciu. Ne aflăm cu siguranță în luna august, cea în care s-ar coace pepenii verzi, dacă n-ar fi importați din Turcia sau de te miri unde din altă parte! 

SHARE