Idiocracy! O tânără a picat un examen universitar pentru că profesoara ei crede că Australia nu este o țară!

01 Mai 2018

N-ar fi de râs, ci mai mult de plâns! Dar în zona asta suntem cărați pe sus de sentimentul corectitudinii, un fel de comunism cu față umană, după cum ne dorea prea cinstitul Ion Iliescu...

  • Idiocracy! O tânără a picat un examen universitar pentru că profesoara ei crede că Australia nu este o țară!

O tânără din statul american Idaho s-a trezit fără voia ei într-o situație de-a dreptul stupefiantă, după ce a predat un eseu la facultatea la care studiază - Southern New Hamshire University - în care i se cerea să compare normele sociale din SUA cu cele dintr-o altă țară.

Pentru a-și crește bebelușul, Ashley Arnold, în vârstă de 27 de ani, studiază sociologia la distanță la universitatea din Idaho, iar majoritatea temelor sau testelor pe care le primește pot fi trimise ori completate online.

La unul dintre cursuri, pentru care a plătit 1.000 de dolari, i s-a cerut să compare mai multe comportamente sociale din SUA cu cele din oricare altă țară a lumii.

Studenta a ales să analizeze utilizarea rețelelor de sociale în SUA și în Australia și i-a trimis eseul pe e-mail profesoarei sale. În momentul în care a primit nota, tânăra a avut un șoc: picase examenul, și nu pentru că nu ar fi depus suficient efort, ci pentru că profesoara ei habar n-avea că Australia este și un stat, nu doar un continent.

”La început am crezut că este o glumă. Nu poate să fie adevărat. Apoi am terminat de citit răspunsul ei și mi-am dat seama că vorbea serios. Cu toată pregătirea ei, cum este posibil să nu știe așa ceva? Și dacă nu este sigură, de ce nu caută pe Google?”, a declarat Ashley pentru Buzzfeed.

Tânăra i-a scris un răspuns lung profesoarei, în care i-a indicat mai multe surse conform cărora Australia este, într-adevăr, o țară. Însă profesoara a refuzat să o creadă.

”Australia este un continent, nu o țară. Această greșeală face imposibil să te notez. O să mă mai uit peste lucrarea ta să văd dacă meritai mai multe puncte decât ți-am acordat”, i-a replica aceasta.

Așa că tânăra studentă i-a trimis un nou mesaj profesoarei, în care a inclus chiar și link-uri de pe site-ul oficial al guvernului Australiei.

Profesoara i-a trimis apoi un mesaj scurt în care îi mulțumește pentru link-ul respectiv și îi spune că ”va face o cercetare independentă pentru a stabili singură” dacă Australia este sau nu o țară.

Ulterior, lucrarea tinerei a fost notată cu calificativul B+, însă profesoara nu și-a cerut scuze pentru eroarea gravă care era să o lase pe Ashley cu o restanță.

Tânăra a făcut o plângere la facultate, iar reprezentanții Universității au declarat pentru Buzzfeed că au deschis o anchetă proprie.

SHARE