BBC. Un tren a mers cu 160 de km/h, doar că în direcția opusă!

15 Mai 2018

Nu e, cum poate v-ați fi așteptat o știre cu care să se ”mândrească” ale noastre căi ferate, pentru care viteza din titlul acestui articol e încă un vârf pe distanțe limitate, ci e vorba despre cele indiene...

  • BBC. Un tren a mers cu 160 de km/h, doar că în direcția opusă!

Mai mulți călători acuză o companie feroviară indiană de comiterea unei erori uriașe, care putea provoca o tragedie de proporții, după ce trenul în care călătoreau a zbughit-o pe șine cu 160 km/h, doar că în direcție opusă informează BBC.

Peste 1.500 de fermieri s-au suit în tren într-una din gările capitalei țării, New Delhi, convinși fiind că la capătul călătoriei lor vor ajunge în Maharashtra, un oraș aflat în vestul țării, numai că, după câteva ore bune, au realizat că trenul mergea într-o direcție greșită, spre centrul țării.

Vestea s-a propagat rapid printre călători, iar la prima stație au coborât din tren, l-au blocat și au început să protesteze.

”Viețile noastre au fost puse în pericol. Trenul mergea în direcția greșită, ar fi putut să aibă loc un accident. Am acceptat să ne urcăm din nou în tren, după ce oficialii ne-au promis că vom ajunge în siguranță la destinație”, a declarat unul dintre călători.

Deși nu este pentru prima oară când un tren din India greșește ruta, oficialii companiei feroviare nu admit că ar fi fost vorba de vreo greșeală și că trenul mergea pe traseul corect.

În India, cu trenurile e din ce în ce mai haios, recent, un alt incident a avut loc în statul Karnataka, când un tren electric a plecat fără ca  mecanicul să fie în cabină, și omul, disperat, a plecat în urmărirea lui pe o motocicletă. Și chiar a reușit să-l prindă, după 13 kilometri.

SHARE