Un bărbat și-a dat în judecată fosta amantă pentru a-și recupera banii cheltuiți cu ea

18 Oct 2017

Deși credea că e dragoste adevărată, un bărbat din Galați și-a dat în judecată fosta amantă pentru a-și recupera banii pe care i-a cheltuit cu ea pe parcursul relației.

  • Un bărbat și-a dat în judecată fosta amantă pentru a-și recupera banii cheltuiți cu ea

Prin plângerea făcută la instanță, bărbatul solicită fostei iubite 9.000 de lei şi 8.000 de euro, bani cheltuiți între 2012 și 2013 pe cadouri și excursii, despre care bărbatul spune că, de fapt, i-a dat cu titlu de împrumut, relatează adevărul.ro.

Cei doi s-au cunoscut în 2010 pe o reţea de socializare. Căsătorit în acea vreme, și fără să-și dorească să se afle că are o aventură, bărbatul s-a prezentat sub un alt nume.

Timp de un an de zile, cât a durat relația cu femeia agățată pe net, bărbatul i-a trimis diverse cadori sau sume de bani, iar la la final, trăgând linie și socotind drept, el a decis să ceară totul înapoi, motivând că nu ar fi fost dăruite, ci doar împrumute.

Judecătoria Galaţi i-a respins cererea pe motiv că o persoană poate fi trasă la răspundere civilă delictuală dacă sunt îndeplinite cumulativ patru condiţii: prejudiciul, fapta ilicită, legătura dintre prejudiciu şi fapta ilicită, şi vinovăţia autorului faptei ilicite.

O faptă este ilicită atunci când este contrară legilor imperative şi bunelor moravuri, având ca efect încălcarea sau atingerea drepturilor subiective sau cel puţin a drepturilor legitime ale altor persoane, interese care nu sunt potrivnice normelor juridice şi morale”, au precizat magistraţii de la Judecătoria Galaţi.

Nemulţumit de hotărârea primei instanţe, gălăţeanul a atacat-o, solicitând recursul, dar cu același rezultat. 

SHARE